Povzbudzujúce a ozdravujúce

S našimi detox receptami odľahčíte svoj jedálniček a naberiete energiu.

Kari z kuracích stehienok a zeleniny
na 4 porcie

300 g kuracieho mäsa (stehno alebo prsia)
400 ml kokosového mlieka
400 ml vody (vypláchneme plechovku od kokosového mlieka)
1 stredný baklažán
1 stredná cuketa
1 vetvička cherry paradajok
1 žltá paprika
1 limetka (môžete nahradiť citrónom)
1 stonka citrónovej trávy (citronela)
1 zväzok zelenej cibuľky
1 zväzok koriandru
1 strúčik cesnaku
niekoľko lístkov citrónovej bazalky
niekoľko lístkov medovky
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica červenej kari pasty
trebuľka
soľ

Kuracie mäso nakrájame na kúsky. Umyjeme a usušíme baklažán, cuketu, papriku a paradajky. Baklažán, cuketu a papriku nakrájame na kúsky. Ošúpeme cesnak, citronelu, cibuľku a všetko najemno nakrájame. Rozohrejeme olej a necháme v ňom speniť cibuľku, potom pridáme cesnak. Primiešame kari pastu a spoločne ľahko smažíme 2 - 3 minúty. Prilejeme šťavu z limetky, kokosové mlieko a 400 ml vody. Privedieme do varu, pridáme kúsky mäsa a pomaly dusíme 5 minút. Potom pridáme baklažán, cuketu, papriku, citronelu a varíme všetko na miernom ohni asi 10 minút do zmäknutia. Pridáme umyté, usušené a na kúsky natrhané lístky trebuľky, bazalky, medovky a rybacej omáčky. Povaríme. Zelenú časť cibuľky najemno nakrájame a pridáme do omáčky.

Šalát z pomarančov a listového zeleru
na 4 porcie

2 pomaranče
4 stopky zeleru
4 sušené paradajky naložené v oleji
2 lyžice zelených olív
100 g syra Feta alebo Balkánu
2 lyžice olivového oleja
4 hviezdičky badyánu
mleté korenie
soľ

Pomaranče ošúpeme, rozdelíme na dieliky a odstránime blany z jednotlivých dielikov. Stopky zeleru umyjeme, usušíme, odstránime tuhé vlákna z vonkajšej strany a stopky nakrájame na pozdĺžne kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a ľahko v ňom opražíme badyán, pomarančové dieliky a kúsky zeleru. Presunieme ich do misy na šalát a pridáme olivy, syr rozdrobený na kúsky, korenie a všetko premiešame. Podávame vychladené.

Tofu s ružičkovým kelom
na 4 porcie

400 g prírodného tofu
500 g ružičkového kelu
200 ml ryžového vína alebo sladšieho dezertného vína
1 hlavička cesnaku
1 lyžica sezamového oleja (môžeme nahradiť rastlinným)
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica marinovaného alebo sušeného zeleného korenia
1 lyžica škrobu
soľ

Tofu zalejeme sójovou omáčkou a 10 minút marinujeme. Ružičkový kel očistíme, odstránime zvädnuté lístky a koniec hlúbu a dáme ich variť do vriacej osolenej vody. Po scedení ich ponoríme na chvíľu do ľadovej vody (blanšírujeme), aby zostali pekne zelené. Rozohrejeme olej a opečieme naňom strúčiky neošúpaného cesnaku a zeleného korenia. Pridáme ružičkový kel, opražíme ich, zalejeme vínom, ktoré necháme vyvariť, a pridáme tofu. Spoločne povaríme.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Dokázali by ste nakúpiť so zavretými očami?
  6. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  7. Stanovisko Klubu pre Bratislavu k zákazu hazardu v Bratislave
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Mesto Medzev v Charte európskych vidieckych obcí
  10. Valentínska nálada v Poluse pokračuje
  1. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 16 608
  2. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 10 892
  3. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 6 669
  4. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 5 998
  5. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 5 904
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 5 692
  7. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 4 197
  8. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 4 110
  9. Jeden z najkrajších interiérov má Meridiana v Prievidzi 3 615
  10. Jarné prázdniny pri mori? 3 256

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Trainspotting po slovensky. Ako žijú narkomani v Bratislave

Strávili sme víkend v spoločnosti ľudí závislých od drog.

KOMENTÁRE

Barometer policajnej korupcie? Ako hladko kúpite drogu

Drogový biznis sa globalizuje a digitalizuje.

ŠPORT

Bratia posielajú väčšinu platu rodičom

Synovia majstra sveta prekonali otca.

KOMENTÁRE

Sulíka nahnevali ruské noviny, zastal sa Únie

Ruské médiá opisujú údajnú petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ.

Neprehliadnite tiež

Sú tri, sú sexi, no najmä vtipné: Kto sú krásky zo SketchShe?

Začalo to s karaoke v aute, teraz majú Austrálčanky státisíce odberateľov a desiatky videí, z ktorých prasknete od smiechu.

Mýty a fakty o menopauze: Čo si myslí gynekológ?

Ženy majú o menopauze často hororové predstavy a obávajú sa jej prejavov. Nie je to nutné.

Šesť známych párov, ktorých láska vydržala desaťročia

Láska na celý život existuje aj v šoubiznise. Dôkazom je niekoľko známych párov, ktoré sú spolu celé desaťročia.

Angelina Jolie: Superžena s kontroverznou minulosťou

Hollywoodska herečka má za sebou sebapoškodzovanie, nevydarené vzťahy s mužmi a experimenty s bisexualitou.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop