Povzbudzujúce a ozdravujúce

S našimi detox receptami odľahčíte svoj jedálniček a naberiete energiu.

Kari z kuracích stehienok a zeleniny
na 4 porcie

300 g kuracieho mäsa (stehno alebo prsia)
400 ml kokosového mlieka
400 ml vody (vypláchneme plechovku od kokosového mlieka)
1 stredný baklažán
1 stredná cuketa
1 vetvička cherry paradajok
1 žltá paprika
1 limetka (môžete nahradiť citrónom)
1 stonka citrónovej trávy (citronela)
1 zväzok zelenej cibuľky
1 zväzok koriandru
1 strúčik cesnaku
niekoľko lístkov citrónovej bazalky
niekoľko lístkov medovky
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica červenej kari pasty
trebuľka
soľ

Kuracie mäso nakrájame na kúsky. Umyjeme a usušíme baklažán, cuketu, papriku a paradajky. Baklažán, cuketu a papriku nakrájame na kúsky. Ošúpeme cesnak, citronelu, cibuľku a všetko najemno nakrájame. Rozohrejeme olej a necháme v ňom speniť cibuľku, potom pridáme cesnak. Primiešame kari pastu a spoločne ľahko smažíme 2 - 3 minúty. Prilejeme šťavu z limetky, kokosové mlieko a 400 ml vody. Privedieme do varu, pridáme kúsky mäsa a pomaly dusíme 5 minút. Potom pridáme baklažán, cuketu, papriku, citronelu a varíme všetko na miernom ohni asi 10 minút do zmäknutia. Pridáme umyté, usušené a na kúsky natrhané lístky trebuľky, bazalky, medovky a rybacej omáčky. Povaríme. Zelenú časť cibuľky najemno nakrájame a pridáme do omáčky.

Šalát z pomarančov a listového zeleru
na 4 porcie

2 pomaranče
4 stopky zeleru
4 sušené paradajky naložené v oleji
2 lyžice zelených olív
100 g syra Feta alebo Balkánu
2 lyžice olivového oleja
4 hviezdičky badyánu
mleté korenie
soľ

Pomaranče ošúpeme, rozdelíme na dieliky a odstránime blany z jednotlivých dielikov. Stopky zeleru umyjeme, usušíme, odstránime tuhé vlákna z vonkajšej strany a stopky nakrájame na pozdĺžne kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a ľahko v ňom opražíme badyán, pomarančové dieliky a kúsky zeleru. Presunieme ich do misy na šalát a pridáme olivy, syr rozdrobený na kúsky, korenie a všetko premiešame. Podávame vychladené.

Tofu s ružičkovým kelom
na 4 porcie

400 g prírodného tofu
500 g ružičkového kelu
200 ml ryžového vína alebo sladšieho dezertného vína
1 hlavička cesnaku
1 lyžica sezamového oleja (môžeme nahradiť rastlinným)
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica marinovaného alebo sušeného zeleného korenia
1 lyžica škrobu
soľ

Tofu zalejeme sójovou omáčkou a 10 minút marinujeme. Ružičkový kel očistíme, odstránime zvädnuté lístky a koniec hlúbu a dáme ich variť do vriacej osolenej vody. Po scedení ich ponoríme na chvíľu do ľadovej vody (blanšírujeme), aby zostali pekne zelené. Rozohrejeme olej a opečieme naňom strúčiky neošúpaného cesnaku a zeleného korenia. Pridáme ružičkový kel, opražíme ich, zalejeme vínom, ktoré necháme vyvariť, a pridáme tofu. Spoločne povaríme.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  2. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  3. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  4. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  5. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  6. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  7. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  8. Kam do tepla v januári?
  9. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  10. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Alarica – new business project in the market of shoes
  3. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  7. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  8. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  9. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 7 365
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 5 639
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 5 489
  4. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 4 432
  5. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 3 423
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 3 387
  7. Kam do tepla v januári? 2 339
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 2 097
  9. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 988
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 1 196

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Milujeme Slovensko

Vieme, že na to máme vo všetkých možných disciplínach.

ŠPORT

Rybáriková: Keby mi to niekto povedal, pošlem ho na liečenie

Slovenská tenistka postúpila už do osemfinále Australian Open.

AUTO

Nehody komplikujú dopravu v Bratislave, na D1 sa zrazilo 5 áut

Zápchy sú aj na diaľničnom obchvate.

Neprehliadnite tiež

Prečo ľudia podvádzajú? Prieskum dal jasnú odpoveď a nie je iba jedna

Aké sú motivácie tých, ktorí páchajú neveru a prečo sú aj šťastní ľudia neverní?

Dolly Parton: Ako sa z obyčajného dievčaťa stala kráľovná country

Blýskavé kostýmy, výrazný mejkap, objemné platinové blond vlasy a typický „hrkálkový“ hlas, to všetko tvorí legendu country hudby.

Sedem malých predsavzatí pre vašu krásu

Toto je niekoľko drobností, ktoré môžeme urobiť, aby sme pomohli pleti či vlasom.

Desať receptov na muffiny

Jednoduché, zdravé aj rafinované recepty na koláčiky v košíčku.

Cestovateľské trendy na rok 2018 podľa slovenských blogerov

Cestujú, píšu o tom a vedia, čo sa oplatí vidieť. Ktoré destinácie odporúčajú známi travel blogeri?