Povzbudzujúce a ozdravujúce

S našimi detox receptami odľahčíte svoj jedálniček a naberiete energiu.

Kari z kuracích stehienok a zeleniny
na 4 porcie

300 g kuracieho mäsa (stehno alebo prsia)
400 ml kokosového mlieka
400 ml vody (vypláchneme plechovku od kokosového mlieka)
1 stredný baklažán
1 stredná cuketa
1 vetvička cherry paradajok
1 žltá paprika
1 limetka (môžete nahradiť citrónom)
1 stonka citrónovej trávy (citronela)
1 zväzok zelenej cibuľky
1 zväzok koriandru
1 strúčik cesnaku
niekoľko lístkov citrónovej bazalky
niekoľko lístkov medovky
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica červenej kari pasty
trebuľka
soľ

Kuracie mäso nakrájame na kúsky. Umyjeme a usušíme baklažán, cuketu, papriku a paradajky. Baklažán, cuketu a papriku nakrájame na kúsky. Ošúpeme cesnak, citronelu, cibuľku a všetko najemno nakrájame. Rozohrejeme olej a necháme v ňom speniť cibuľku, potom pridáme cesnak. Primiešame kari pastu a spoločne ľahko smažíme 2 - 3 minúty. Prilejeme šťavu z limetky, kokosové mlieko a 400 ml vody. Privedieme do varu, pridáme kúsky mäsa a pomaly dusíme 5 minút. Potom pridáme baklažán, cuketu, papriku, citronelu a varíme všetko na miernom ohni asi 10 minút do zmäknutia. Pridáme umyté, usušené a na kúsky natrhané lístky trebuľky, bazalky, medovky a rybacej omáčky. Povaríme. Zelenú časť cibuľky najemno nakrájame a pridáme do omáčky.

Šalát z pomarančov a listového zeleru
na 4 porcie

2 pomaranče
4 stopky zeleru
4 sušené paradajky naložené v oleji
2 lyžice zelených olív
100 g syra Feta alebo Balkánu
2 lyžice olivového oleja
4 hviezdičky badyánu
mleté korenie
soľ

Pomaranče ošúpeme, rozdelíme na dieliky a odstránime blany z jednotlivých dielikov. Stopky zeleru umyjeme, usušíme, odstránime tuhé vlákna z vonkajšej strany a stopky nakrájame na pozdĺžne kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a ľahko v ňom opražíme badyán, pomarančové dieliky a kúsky zeleru. Presunieme ich do misy na šalát a pridáme olivy, syr rozdrobený na kúsky, korenie a všetko premiešame. Podávame vychladené.

Tofu s ružičkovým kelom
na 4 porcie

400 g prírodného tofu
500 g ružičkového kelu
200 ml ryžového vína alebo sladšieho dezertného vína
1 hlavička cesnaku
1 lyžica sezamového oleja (môžeme nahradiť rastlinným)
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica marinovaného alebo sušeného zeleného korenia
1 lyžica škrobu
soľ

Tofu zalejeme sójovou omáčkou a 10 minút marinujeme. Ružičkový kel očistíme, odstránime zvädnuté lístky a koniec hlúbu a dáme ich variť do vriacej osolenej vody. Po scedení ich ponoríme na chvíľu do ľadovej vody (blanšírujeme), aby zostali pekne zelené. Rozohrejeme olej a opečieme naňom strúčiky neošúpaného cesnaku a zeleného korenia. Pridáme ružičkový kel, opražíme ich, zalejeme vínom, ktoré necháme vyvariť, a pridáme tofu. Spoločne povaríme.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  3. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty?
  5. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach
  6. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty
  7. Žilina Voce Magna 2017 – Medzinárodná súťaž zborového umenia
  8. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár
  9. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne
  10. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande
  1. Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  3. Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený
  4. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  5. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  6. Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove
  7. Študenti sa rozhodli zmeniť svoju školu
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  10. Samsung Galaxy Note8 umožňuje tvoriť veľké veci
  1. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 9 306
  2. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 4 730
  3. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 2 994
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 2 614
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 1 767
  6. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 578
  7. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 1 556
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 217
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 214
  10. Päť mýtov, ktoré ste počuli. A možno aj uverili 1 142

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Ficovi nestačila porážka Danka, potreboval ho úplne zosmiešniť

Čo by Fico nesmel urobiť, ak by postupoval podľa ústavy.

KOMENTÁRE

Zosmiešnil Trump seba či rovno Ameriku?

Lídri Činy, Ruska a Nemecka si Trumpovu reč v OSN neprišli ani vypočuť.

BLOG CAFÉ EURÓPA

Café Európa: Ako dobehnúť západné platy v EÚ?

Môže sa sociálna úroveň medzi východom a západom priblížiť?

Neprehliadnite tiež

Ellen DeGeneres – komička, ktorá prelomila lesbické tabu

Za svoju otvorenosť spred dvadsiatich rokov ju ocenil aj prezident.

Dlhodobé vzťahy ničia záujem o sex. U žien skôr než u mužov

Správanie v intímnej oblasti ovplyvňuje aj viera v stereotypné predstavy.

Tohtoročné Emmy Awards ovládli ženy. Takto to počas večera vyzeralo

V Los Angeles sa v nedeľu v noci odovzdávali takzvané televízne Oscary.

Módna návrhárka Michaela Ľuptáková: Krása nemá konfekčnú veľkosť

Navrhuje kolekcie aj pre bacuľky a jej šaty s hrdosťou nosia aj celebrity.