S alkoholom aj bez

Namiešajte si drinky podľa našich receptov.

Caipirinha – klasika


Prísady na 1 pohár
1 limetka
3 kopcovité čl. hnedého trstinového cukru
5 cl pálenky Cachaca (alebo bieleho rumu)


Postup
1. Limetku rozrežeme na osminky a spolu s cukrom dáme do tumblera
2. Limetku v ňom tĺčikom rozpučíme a necháme 2 minúty odstáť
3. Doplníme drveným ľadom a pridáme trstinovú pálenku alebo biely rum.



Tip

Tento obľúbený párty drink sa má miešať s Cachacou, brazílskou pálenkou z cukrovej trstiny. Môžete však použiť aj iné liehoviny a vytvoriť tak úplne nové koktaily, napríklad Caipiroska (s vodkou), Camparinha (s Campari) alebo Caipizotti (s likérom Ramazzotti).



Amazonas – Bez alkoholu


Prísady na 2 poháre
2 plátky ananásu z konzervy
0,5 l Blue Curacaa bez alkoholu
1,5 cl marakujového sirupu
8 cl pomarančového džúsu
8 cl ananásového džúsu
2 pl šľahačky
2 mätové lístky


Postup
1. Ananás pokrájame na kúsky. Blue Curacao, sirup a džúsy dáme do šejkra s ľadovými kockami a silno pretriasame
2. Primiešame ananásový sirup a nalejeme do dvoch longdrinkových pohárov. Navrch dáme šľahačku a kúsky ananásu. Servírujeme ozdobené mätovými lístkami.



Koktailové čaše

Koktailové čaše bývajú rôzne veľké – s objemom od 5 do 10 cl. Možno do nich servírovať takmer všetky koktaily. Menšie čaše sú vhodné na nápoje s krustou (citrónová šťava a cukor alebo soľ) na okraj.


Mexicano – Vysokopercentné


Prísady na 1 pohár
2 cl ginu
2 cl likéru Galliano
1 cl likéru Amaretto
1 cl grenadíny
sóda
plátok citróna

Postup
1. Gin, Galliano, Amaretto a grenadínu silno pretrasieme spolu s ľadom v šejkri.
2. Nápoj nalejeme do tumblera, pridáme plátok citróna a dolejeme sódou.



Amaretto

Aromatický mandľovo-marhuľový likér z Talianska má marcipánovú chuť a obsahuje zvyčajne 28 % alkoholu. Výborne sa hodí na miešané nápoje z kávy.


Cmarový šejk – Flipy a fitnes


Prísady na 4 poháre
1 l cmaru
250 g zmesi exotického ovocia (čerstvé alebo zmrazené)
2-3 PL medu
2-3 PL sladkej smotany
2-3 PL kyslej smotany
2-3 PL paradajkovej šťavy
2-3 PL najemno nasekaných kuchynských byliniek
1 PL jemného chrenu so smotanou
stopkový zeler na ozdobu


Postup
1. Cmar, čiastočne rozmrazené ovocie, med a sladkú smotanu rozmixujeme v mixéri na jemné pyré.
2. Potom primiešame paradajkovú šťavu, kyslú smotanu a chren
3. Šejk rozdelíme do 4 pohárov a servírujeme so zelerovými stonkami



Zeler

Stopkový zeler má pevné chrumkavé stonky a jemnú zelerovú arómu. Obsahuje mnoho vitamínov a éterických olejov, ktoré mu dodávajú typickú zelerovú chuť.


Recepty a rady na nenáročnú párty so skvelými nápojmi nájdete v tomto boxe 50. kartičiek s názvom Koktaily pre znalcov a labužníkov


 


Foto: www.kniznyweb.sk

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 13 496
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 13 201
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 10 087
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 643
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 369
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 758
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 488
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 456
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 260
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 943

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Šéfka Bielej noci: Museli sme vysvetľovať, že nie sme rasisti

Festival vizuálneho umenia sa v Bratislave bude tretí raz.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.