Pečené kurča s cesnakom


3 strúčiky cesnaku
1 kurča
4 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 citrón
olivový olej
soľ a korenie

Omáčka:
30 ml hladkej múky
250 ml suchého bieleho vína
hrsť jemne nasekanej petržlenovej vňate

Cesnak nakrájame na plátky a dáme do malej panvičky. Zalejeme vodou tak, aby bol ponorený a privedieme do varu. Prikryjeme, znížime teplotu a dusíme asi 30 minút. Cesnak vyberieme z vody, necháme vychladnúť a pretlačíme ho. Vodu z cesnaku si odložíme. Predhrejeme rúru na 180 °C. Oddelíme kožu na prsiach kurčaťa. Zmiešame roztlačený cesnak s nasekaným rozmarínom a potrieme tým prsia kurčaťa pod kožou. Navrch položíme niekoľko plátkov citróna a kožu pritlačíme na túto náplň. Pre lepšiu chuť dáme cesnak, rozmarín a citrón aj do brušnej dutiny. Kurča dáme na ražeň na plech a opekáme. Počas opekania natierame kurča zo všetkých strán olivovým olejom a ochutíme soľou, korením a pečieme do zlatohneda (počítame na každých 500g 20 minút plus 20 minút navyše na celé kurča). Upečené kurča vyberieme z rúry a dáme bokom, aby sme pripravili omáčku. Z výpeku odstránime väčšinu tuku a plech dáme na horúcu platňu. Do výpeku primiešame hladkú múku, cesnakovú vodu, víno a privedieme k varu. Necháme mierne povariť, až kým omáčka nezhustne. Dochutíme. Kurča nakrájame a podávame s omáčkou.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 572
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 044
  3. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 7 480
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 571
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 527
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 904
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 460
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 640
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 458
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 186

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Británia sa rozhodla, hranice aj pre Slovákov chce zatvoriť už v marci

Theresa Mayová chystá obmedzenie voľného pohybu oznámiť v rovnaký deň, kedy oficiálne spustí rokovania o brexite.

DOLNÝ ZEMPLÍN KORZÁR

Smer na východe už oslavuje MDŽ. Zabáva vtipmi o svokrách

Nikto nespomínal ističe, ceny elektriny, ani dôchodky.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop