SME
Piatok, 22. január, 2021 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky
JEDNODUCHO A PO TALIANSKY

Zapečte karfiol po taliansky

Ak obľubujete ľahké zeleninové jedlá, tak práve tento jednoduchý taliansky recept rozšíri vašu domácu zbierku medzinárodnej kuchyne. Zapečený karfiol s ryžou, s jemnou chuťou olivového oleja a výrazným parmezánom pochádza z talianskej provincie Umbria (ex


istuje niekoľko variantov) a je ideálnym jedlom na ľahkú večeru s pohárom dobrého suchého bieleho vína.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ....

  • 1 ks stredne veľký karfiol
  • 200 - 250g ryže (použite typ vhodný na prípravu rizota)
  • 1 ks malá cibuľa
  • 1 PL olivový olej
  • čerstvé maslo
  • hrsť čerstvého nastrúhaného parmezánu
  • 250 ml smotana 33%
  • štipka muškátového orieška
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • strúhanka
  • slanina/šunka (voliteľné)


AKO NA TO...

1. karfiol a ryžu uvarte zvlášť v osolenej vode, pozor - len do polomäkka
2. na olivovom oleji a masle opražte do zlatista na malé kocky nakrájanú cibuľu
3. pridajte hotovú ryžu, chvíľu opražte a odstavte
4. smotanu zohrejte takmer do varu a pridajte nastrúhaný muškátový oriešok a mleté biele korenie
5. dno zapekacej misy vymažte olivovým olejom, vysypte strúhankou, pridajte vrstvu ryže, potom na ružičky rozobratý karfiol, opäť ryžu a zakončite vrstvou karfiolu
6. zalejte smotanou a posypte nastrúhaným parmezánom
7. zapekajte pri 175 C asi 20 - 30 min.

Dobrú chuť!

Skryť Vypnúť reklamu

TIP: pridajte ešte pri restovaní cibule aj trochu slaniny alebo šunky pokrájanej na malé kocky

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 218
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 34 974
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 661
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 251
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 722
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 105
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 742
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 374
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 296
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 5 855
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Záchranár Peter Vizvary z galantskej nemocnice, ktorého na ARO doviezli na Silvestra po tom, ako sa pri práci sám nakazil koronavírusom.

Pocit dusenia mám stále v sebe, vraví pacient pripojený na kyslík.

6 h
Monika Jankovská odchádza z výsluchu na NAKA v Nitre.

S vyšetrovateľmi začala spolupracovať koncom októbra.

5 h

Rozhovory ZKH s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

4 h

Neprehliadnite tiež

Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

12 h
Tartaletky s bielou čokoládou

Recepty na rezy, torty aj cheesecake.

18 h

Existuje správny počet detí v rodine?

14. okt