JEDNODUCHO A PO TALIANSKY

Zapečte karfiol po taliansky

Ak obľubujete ľahké zeleninové jedlá, tak práve tento jednoduchý taliansky recept rozšíri vašu domácu zbierku medzinárodnej kuchyne. Zapečený karfiol s ryžou, s jemnou chuťou olivového oleja a výrazným parmezánom pochádza z talianskej provincie Umbria (ex


istuje niekoľko variantov) a je ideálnym jedlom na ľahkú večeru s pohárom dobrého suchého bieleho vína.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ....

  • 1 ks stredne veľký karfiol
  • 200 - 250g ryže (použite typ vhodný na prípravu rizota)
  • 1 ks malá cibuľa
  • 1 PL olivový olej
  • čerstvé maslo
  • hrsť čerstvého nastrúhaného parmezánu
  • 250 ml smotana 33%
  • štipka muškátového orieška
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • strúhanka
  • slanina/šunka (voliteľné)


AKO NA TO...

1. karfiol a ryžu uvarte zvlášť v osolenej vode, pozor - len do polomäkka
2. na olivovom oleji a masle opražte do zlatista na malé kocky nakrájanú cibuľu
3. pridajte hotovú ryžu, chvíľu opražte a odstavte
4. smotanu zohrejte takmer do varu a pridajte nastrúhaný muškátový oriešok a mleté biele korenie
5. dno zapekacej misy vymažte olivovým olejom, vysypte strúhankou, pridajte vrstvu ryže, potom na ružičky rozobratý karfiol, opäť ryžu a zakončite vrstvou karfiolu
6. zalejte smotanou a posypte nastrúhaným parmezánom
7. zapekajte pri 175 C asi 20 - 30 min.

Dobrú chuť!

TIP: pridajte ešte pri restovaní cibule aj trochu slaniny alebo šunky pokrájanej na malé kocky

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  7. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 13 496
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 13 201
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 10 087
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 643
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 369
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 758
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 488
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 456
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 260
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 943

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Šéfka Bielej noci: Museli sme vysvetľovať, že nie sme rasisti

Festival vizuálneho umenia sa v Bratislave bude tretí raz.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.