JEDNODUCHO A PO TALIANSKY

Zapečte karfiol po taliansky

Ak obľubujete ľahké zeleninové jedlá, tak práve tento jednoduchý taliansky recept rozšíri vašu domácu zbierku medzinárodnej kuchyne. Zapečený karfiol s ryžou, s jemnou chuťou olivového oleja a výrazným parmezánom pochádza z talianskej provincie Umbria (ex


istuje niekoľko variantov) a je ideálnym jedlom na ľahkú večeru s pohárom dobrého suchého bieleho vína.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ....

  • 1 ks stredne veľký karfiol
  • 200 - 250g ryže (použite typ vhodný na prípravu rizota)
  • 1 ks malá cibuľa
  • 1 PL olivový olej
  • čerstvé maslo
  • hrsť čerstvého nastrúhaného parmezánu
  • 250 ml smotana 33%
  • štipka muškátového orieška
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • strúhanka
  • slanina/šunka (voliteľné)


AKO NA TO...

1. karfiol a ryžu uvarte zvlášť v osolenej vode, pozor - len do polomäkka
2. na olivovom oleji a masle opražte do zlatista na malé kocky nakrájanú cibuľu
3. pridajte hotovú ryžu, chvíľu opražte a odstavte
4. smotanu zohrejte takmer do varu a pridajte nastrúhaný muškátový oriešok a mleté biele korenie
5. dno zapekacej misy vymažte olivovým olejom, vysypte strúhankou, pridajte vrstvu ryže, potom na ružičky rozobratý karfiol, opäť ryžu a zakončite vrstvou karfiolu
6. zalejte smotanou a posypte nastrúhaným parmezánom
7. zapekajte pri 175 C asi 20 - 30 min.

Dobrú chuť!

Článok pokračuje pod video reklamou

TIP: pridajte ešte pri restovaní cibule aj trochu slaniny alebo šunky pokrájanej na malé kocky

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 9 861
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 615
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 7 951
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 445
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 116
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 830
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 431
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 925
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 521
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 190

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Štát plánuje otvoriť trh s online hazardom. Vyhovovalo by to najmä Pente, tvrdia aktivisti

Nový zákon podľa stávkarov pomôže proti nelegálnemu hazardu.

DOBRE RÁNO

Dobré ráno: Súd mu vymeral 12 rokov, chce sa stať primátorom

Ako sa u nás robí komunálna politika.

STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Hazard nezastavíte

Hazard treba regulovať, nie zakazovať.

Neprehliadnite tiež

Judit Bárdos: My herci sme alibisti, za postavy sa skrývame

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.

Vzťahová poradňa: Vždy som tá iniciatívna. Mám si hľadať nových priateľov?

Klinická psychologička hovorí o snažení sa vo vzťahoch.

Ako ochrániť deti na slnku?

Detská pokožka je najcitlivejšia na jar.

Kladivárka: Hod kladivom je jeden z najnáročnejších športov atletiky

Martinu Hrašnovú čakajú majstrovstvá aj leto s dcérou.