Torta od Evy

Potrebujete:

5 ks kyslej smotany,
6 vajec,
250 g kryštálového cukru,
1 kypriaci prášok,
1 vanilínový cukor,
175 g výberovej múky,
ovocie podľa vlastného výberu / cca 2 kompóty broskýň,sliviek,jahôd,ananásu.../

Postup:
Kyslé smotany vymiešame s vanilínovým cukrom + kryštálovým cukrom podľa chuti, cca 5 PL. Uložíme do chladničky. Vajcia oddelíme od bielkov, z ktorých spravíme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame v mixéri s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom a pridáme tuhý sneh. /piškótové cesto/ resp. môžme pridať do cesta kakaový prášok podľa chuti.

Vymastíme formu a pripravíme pásiky z papiera na pečenie aj z alobalu na vyplnenie celej formy.  Následne cesto dáme do rúry na cca 200 - 220 stupňov.  Rúru neotvárať! Ak je upečené cca 25 min., necháme ho vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme nadrobno nasekané ovocie, ktoré sme si v ten deň zvolili, šťavu z kompóta odložíme, nevylievať (dá sa zmiešať s minerálkou a máme lahodný drink).

Ak nám cesto vychladlo, rozzrežeme ho na polku. Ak je torta rozrezaná a vychladnutá, formu na pečenie umyjeme, vysušíme a vložíme už dopredu pripravené kúsky alobalu, následne vložíme spodok torty a vtedy pokropíme šťavou z kompóta + ovocie + polovička kyslej smotany. Následne prikryjeme druhou vrstvou cesta, zalejeme zbytkom smotany a vyzdobíme zvoleným ovocím nakrájeným na kúsky, ktoré sme si zvolili. Poprípade môžme posypať grankom. Uložíme do chladničky na 2 hodiny.

Dobrú chuť :)

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 861
  2. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 236
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 680
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 971
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 774
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 064
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 507
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 116
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 375
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 185

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. Keď pôjdeme tvrdou silou, nemáme šancu.

KULTÚRA

Minúta po minúte: Moonlight má prvého Oscara

Odovzdávanie budeme sledovať naživo.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

ŠPORT

Sagan ukázal cit pre taktiku a ešte lepšiu formu ako pred rokom

V sobotu bol druhý, v nedeľu už vyhral.

Neprehliadnite tiež

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazí svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.

Niečo pre odvážne: Trblietavá glamour móda

Trblietky a lesklé materiály sa tento rok vracajú na scénu v plnej paráde.

Celebritní adoptívni rodičia: Tieto známe tváre rozšírili svoju rodinu adopciou

Niektorým sa nepošťastilo mať biologické deti, iné chceli pomôcť opusteným.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop