SME
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Torta od Evy

Potrebujete:

5 ks kyslej smotany,
6 vajec,
250 g kryštálového cukru,
1 kypriaci prášok,
1 vanilínový cukor,
175 g výberovej múky,
ovocie podľa vlastného výberu / cca 2 kompóty broskýň,sliviek,jahôd,ananásu.../

Postup:
Kyslé smotany vymiešame s vanilínovým cukrom + kryštálovým cukrom podľa chuti, cca 5 PL. Uložíme do chladničky. Vajcia oddelíme od bielkov, z ktorých spravíme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame v mixéri s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom a pridáme tuhý sneh. /piškótové cesto/ resp. môžme pridať do cesta kakaový prášok podľa chuti.

Skryť Vypnúť reklamu

Vymastíme formu a pripravíme pásiky z papiera na pečenie aj z alobalu na vyplnenie celej formy.  Následne cesto dáme do rúry na cca 200 - 220 stupňov.  Rúru neotvárať! Ak je upečené cca 25 min., necháme ho vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme nadrobno nasekané ovocie, ktoré sme si v ten deň zvolili, šťavu z kompóta odložíme, nevylievať (dá sa zmiešať s minerálkou a máme lahodný drink).

Ak nám cesto vychladlo, rozzrežeme ho na polku. Ak je torta rozrezaná a vychladnutá, formu na pečenie umyjeme, vysušíme a vložíme už dopredu pripravené kúsky alobalu, následne vložíme spodok torty a vtedy pokropíme šťavou z kompóta + ovocie + polovička kyslej smotany. Následne prikryjeme druhou vrstvou cesta, zalejeme zbytkom smotany a vyzdobíme zvoleným ovocím nakrájeným na kúsky, ktoré sme si zvolili. Poprípade môžme posypať grankom. Uložíme do chladničky na 2 hodiny.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť :)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Zázračná škola so zelenou strechou
  2. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  7. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  10. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 26 007
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 255
  3. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 063
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 361
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 223
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 422
  7. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 307
  8. Po Slovensku na motorke 5 560
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 5 094
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 061
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


12 h

Fico aj včera tvrdil, že sa policajné vyšetrovanie zneužíva na politický boj. Môže mu to tak pripadať.


Peter Tkačenko

Európske tempo očkovania nám už utieklo.


15. jún
Tréner slovenskej basketbalovej reprezentácie žien Juraj Suja.

Kto nahradí kapitánku Bálintovú?


Patrik Fotta 14. jún