SME
Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Chrumkavá baba

Potrebujete:

6 väčších zemiakov očistíme a nastrúhame na jemno.
Do nastrúhaných zemiakov dáme 1 kocku droždia a necháme ju kysnúť 10 minút, prilejeme trocha letnej vody, dobre osolíme, primiešame polohrubú múku.

Cesto musí byť hustejšie ako na zemiakové placky! Na teplom mieste necháme dobre vykysnúť. Plech si vymastíme bravčovou masťou, vysypeme múkou. Masu rozotrieme rovnomerne na plech. Pred vložením do rúry zalejeme cesto na plechu rozpustenou bravčovou masťou. Pečieme v rúre na 200 - 210 celzia asi 30 minút. Baba je vhodná s maslom, k polievkám, ku gulášu atď.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  2. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  3. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  4. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  1. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  2. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  3. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  4. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  5. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  6. Aj panelák môže byť Smart
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  9. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  10. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 507
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 791
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 144
  4. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 640
  5. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 474
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 144
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 048
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 724
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 818
  10. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 812
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dušan Kováčik prichádza na súd.

Súd vymeral Kováčikovi aj trest prepadnutia majetku.


10 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Problematický je najmä Prešovský kraj.


13 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu