SME
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Lososový nákyp - jednoduchý a lahodný

Zapečené zemiaky s plátkami lososa, jemne dochutené maslom a čerstvým kôprom. Na prvý pohľad až príliš jednoduché, avšak svojou jemnou chuťou a kompozíciou lahodné a očarujúce. Čo poviete, skúsite to aj vy?


ČO BUDETE POTREBOVAŤ?

  • 600g zemiaky
  • 1 malá cibuľa
  • čerstvé maslo
  • 400g marinovaného lososa
  • mleté čierne korenie
  • nasekaný čerstvý kôpor
  • soľ
  • 3 vajcia
  • citrón

AKO NA TO?


  1. zemiaky v šupke uvarte v osolenej vode, nechajte vychladnúť a ošúpte
  2. zemiaky nakrájajte na plátky - jednoducho použite krájač na vajíčka
  3. najemno nakrájanú cibuľu opražte na masle do zlatista
  4. lososa osušte papierovou utierkou a narežte vhodným nožom na tenké pláty - alebo kúpte rovno nakrájaného marinovaného lososa
  5. okoreňte čerstvo namletým čiernym korením

  6. vytrite maslom pekáč, alebo misu na zapekanie a postupne ukladajte vrstvy zemiakov a lososa - každú vrstvu posypte opraženou cibuľou a nasekaným kôprom
  7. prvá a posledná vrstva by mala byť zo zemiakov
  8. vajíčka rozšľahajte (ak chcete pridajte do nich asi 1,5dl smotany na zjemnenie), prelejte cez zemiaky s lososom, pridajte ešte navrch plátky masla
  9. zapekajte v rúre pri teplote 175C asi 45 min.

TIP NA SERVÍROVANIE:

Skryť Vypnúť reklamu

Podávajte horúce s kôprovým maslom (zmiešajte zmäknuté maslo s nasekaným čerstvým kôprom, soľou a čiernym mletým korením). Ozdobte citrónom.

Dobrú chuť!

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  2. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  3. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  4. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  5. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  6. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  7. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  9. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  10. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  1. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  2. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  3. Aj panelák môže byť Smart
  4. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  5. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  6. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 381
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 930
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 320
  4. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 856
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 576
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 088
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 045
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 647
  9. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 825
  10. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 792
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Heger s lídrami koaličných strán.

Keď už nevyšlo nič iné, vždy sa dalo hovoriť, že táto vládna koalícia aspoň obnovuje právny štát.


19. sep
Peter Schutz

V kritickom rozpore s „bezkollárovskou“ verziou koalície je aj parlamentná matematika.


9 h
Dušan Kováčik prichádza na súdne pojednávanie.

Súd Kováčikovi uložil 14 rokov.


a 1 ďalší 3 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Nový výskum ukázal, že maximálna cena za interrupciu sa prekračuje.


4 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu