
ČO BUDETE POTREBOVAŤ?
- 600g zemiaky
- 1 malá cibuľa
- čerstvé maslo
- 400g marinovaného lososa
- mleté čierne korenie
- nasekaný čerstvý kôpor
- soľ
- 3 vajcia
- citrón
AKO NA TO?

- zemiaky v šupke uvarte v osolenej vode, nechajte vychladnúť a ošúpte
- zemiaky nakrájajte na plátky - jednoducho použite krájač na vajíčka
- najemno nakrájanú cibuľu opražte na masle do zlatista
- lososa osušte papierovou utierkou a narežte vhodným nožom na tenké pláty - alebo kúpte rovno nakrájaného marinovaného lososa
- okoreňte čerstvo namletým čiernym korením
- vytrite maslom pekáč, alebo misu na zapekanie a postupne ukladajte vrstvy zemiakov a lososa - každú vrstvu posypte opraženou cibuľou a nasekaným kôprom
- prvá a posledná vrstva by mala byť zo zemiakov
- vajíčka rozšľahajte (ak chcete pridajte do nich asi 1,5dl smotany na zjemnenie), prelejte cez zemiaky s lososom, pridajte ešte navrch plátky masla
- zapekajte v rúre pri teplote 175C asi 45 min.

TIP NA SERVÍROVANIE:
Podávajte horúce s kôprovým maslom (zmiešajte zmäknuté maslo s nasekaným čerstvým kôprom, soľou a čiernym mletým korením). Ozdobte citrónom.
Dobrú chuť!
Autor: Mojmír Lieskovský, Jr