Škandinávska zapekaná ryba

Kombinácia ryby, brokolice, smotanovej omáčky - to všetko zapečené so syrom. Škandinávska "FISKGRATANG MED BROCCOLI" je jednoducho pripraviteľný pokrm, ktorý ponúka letné odľahčenie a plnú chuť, ktorá zasýti. Čo poviete na túto klasiku?

ilustračné foto

Aj bežné rybie filety môžeme pripraviť tak, že si ich obľúbite nielen kvôli chuti, ale aj príjemnej kombinácii surovín a jednoduchosti prípravy.

Samozrejme, že treba vybrať kvalitné rybie filety, napr. z produkcie firmy Findus

ČO POTREBUJETE?

ilustračné foto
  • 500 - 600g čerstvých alebo mrazených rybích filet (platýs, treska...)
  • 3dl vody
  • 1 ČL soli
  • 1 kocka rybieho bujónu
  • 500g čerstve alebo mrazenej brokolice (pokiaľ môžte, voľte čerstvú - mrazená sa vám skôr rozvarí a jedlo bude príliš kašovité)
NA OMÁČKU:
  • 50g margarínu alebo masla
  • 4PL hladkej múky
  • 4dl vývaru z rýb + ak treba, doplňte vodou
  • ilustračné foto
  • 2 žĺtka + 1dl smotany na varenie
  • 1 - 2PL citrónovej šťavy
  • štipka bieleho korenia

NA ZAPEKANIE:

  • 1dl strúhaného tvrdého syra

POSTUP:

ilustračné foto
  1. rybie filety opláchnite v studenej vode a osušte papierovou utierkou (ak budete pripravovať jedlo z mrazených filiet - nechajte ich dôkladne rozmraziť - inak vám filety pri pečení pustia vodu a tým sa naruší celé zapekanie a jedlo bude plné vody a riedke
  2. rybu nakrájajte na menšie kusy, nechajte zovrieť vodu s bujónom, pridajte rybu
  3. pomaly varte, kým sa ryba neuvarí, asi 6 min, odstavte a nechajte vo vývare ležať
  4. brokolicu uvarte v osolenej vode - stačí jej asi 5 min. (čerstvej)
  5. sceďte vodu z ryby a odložte si ju
  6. rybu aj brokolicu poukladajte do zapekacej misy
  7. na masle si opražte múku, rozrieďte rybím vývarom, povarte asi 5 minilustračné foto
  8. odstavte, nechajte trochu vychladnúť a primiešajte žĺtka a smotanu, znovu povarte na miernom ohni do zhustnutia - nesmie príliš vrieť, inak by sa omáčka mohla zraziť
  9. dochuťte citrónovu šťavou a korením
  10. zalejte rybu a brokolicu pripravenou omáčkou a posypte strúhaným syrom
  11. zapekajte pri 200C do zlatohneda (asi 20min)

Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou (ryža je netypická kombinácia, ale skúste to - je to naozaj dobré)

TIP:

- vyskúšajte zameniť brokolicu s karfiolom, zeleným hráškom alebo pórom
- na zapekanie použite výraznejší syr - eidam má príliš neutrálnu chuť

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  9. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  10. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  1. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  2. Už aj seniori presadajú do SUV
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  7. Stavebný úrad neoprávnene predĺžil americkej ambasáde lehotu
  8. Grantová výzva na vykonávanie činností centier Europe Direct
  9. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  10. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 24 574
  2. Ako sme jazdili v socializme 2 620
  3. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 524
  4. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me 1 489
  5. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 088
  6. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 990
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 868
  8. Zo stredomorskej stravy sa nepriberá 851
  9. Túžite po práci z pláže? 7 rád, ako sa stať digitálnym nomádom 686
  10. Prísne kontroly a veľa tepla. Takto sa vyrába mlieko 676

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Súboj v koalícii Danko rozpútal a aj naň doplatil

Šéf SNS zváži odchod z politiky. Politológ hovorí, že predvídateľnosť jeho krokov sa stále znižuje.

KOMENTÁRE

Politika ako Danko nikto nechce, demokrati ani oligarchovia

Definitívny politický pád Danka sme sledovali v priamom prenose.

EKONOMIKA

Štát otočil, vyššie dôchodky zaručí len na štyri roky

Prečo novinka bude trvať len istý čas, nie je jasné.

KOMENTÁRE

Ficov perfektný deň a Dankova estráda ega

Novinári sa museli prehrabávať v úlomkoch Dankovho poníženia.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na palacinky. Slané, sladké, bezlepkové, vegánske

Vybrali sme desať pestrých, chutných a zaujímavých receptov na palacinky.

Arnold Schwarzenegger: Najslávnejší emigrant našich čias oslávil 70 rokov

Kto by sa kedysi odvážil povedať, že sa obyčajný rakúsky chlapec stane guvernérom Kalifornie a hollywoodskou hviezdou.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

Spestrite si letný víkend novinkami z oblasti módy, fitness a skvelými receptami so zdravou cukinou.

Viete, ako minimalizovať škody na vlasoch spôsobené slnkom?

Leto našu korunu krásy namáha, uľavíte jej starostlivosťou.