Škandinávska zapekaná ryba

Kombinácia ryby, brokolice, smotanovej omáčky - to všetko zapečené so syrom. Škandinávska "FISKGRATANG MED BROCCOLI" je jednoducho pripraviteľný pokrm, ktorý ponúka letné odľahčenie a plnú chuť, ktorá zasýti. Čo poviete na túto klasiku?

ilustračné foto

Aj bežné rybie filety môžeme pripraviť tak, že si ich obľúbite nielen kvôli chuti, ale aj príjemnej kombinácii surovín a jednoduchosti prípravy.

Samozrejme, že treba vybrať kvalitné rybie filety, napr. z produkcie firmy Findus

ČO POTREBUJETE?

ilustračné foto
  • 500 - 600g čerstvých alebo mrazených rybích filet (platýs, treska...)
  • 3dl vody
  • 1 ČL soli
  • 1 kocka rybieho bujónu
  • 500g čerstve alebo mrazenej brokolice (pokiaľ môžte, voľte čerstvú - mrazená sa vám skôr rozvarí a jedlo bude príliš kašovité)
NA OMÁČKU:
  • 50g margarínu alebo masla
  • 4PL hladkej múky
  • 4dl vývaru z rýb + ak treba, doplňte vodou
  • ilustračné foto
  • 2 žĺtka + 1dl smotany na varenie
  • 1 - 2PL citrónovej šťavy
  • štipka bieleho korenia

NA ZAPEKANIE:

  • 1dl strúhaného tvrdého syra

POSTUP:

ilustračné foto
  1. rybie filety opláchnite v studenej vode a osušte papierovou utierkou (ak budete pripravovať jedlo z mrazených filiet - nechajte ich dôkladne rozmraziť - inak vám filety pri pečení pustia vodu a tým sa naruší celé zapekanie a jedlo bude plné vody a riedke
  2. rybu nakrájajte na menšie kusy, nechajte zovrieť vodu s bujónom, pridajte rybu
  3. pomaly varte, kým sa ryba neuvarí, asi 6 min, odstavte a nechajte vo vývare ležať
  4. brokolicu uvarte v osolenej vode - stačí jej asi 5 min. (čerstvej)
  5. sceďte vodu z ryby a odložte si ju
  6. rybu aj brokolicu poukladajte do zapekacej misy
  7. na masle si opražte múku, rozrieďte rybím vývarom, povarte asi 5 minilustračné foto
  8. odstavte, nechajte trochu vychladnúť a primiešajte žĺtka a smotanu, znovu povarte na miernom ohni do zhustnutia - nesmie príliš vrieť, inak by sa omáčka mohla zraziť
  9. dochuťte citrónovu šťavou a korením
  10. zalejte rybu a brokolicu pripravenou omáčkou a posypte strúhaným syrom
  11. zapekajte pri 200C do zlatohneda (asi 20min)

Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou (ryža je netypická kombinácia, ale skúste to - je to naozaj dobré)

TIP:

- vyskúšajte zameniť brokolicu s karfiolom, zeleným hráškom alebo pórom
- na zapekanie použite výraznejší syr - eidam má príliš neutrálnu chuť

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 496
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 157
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 127
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 640
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 567
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 730
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 460
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 746
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 363
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 183

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Dankovi poškodilo bozkávanie výložiek, za premiéra ho už väčšina nechce

Kým v decembri bol podľa agentúry Focus Andrej Danko favoritom na budúceho premiéra, dnes jeho akceptácia u ľudí výrazne klesla.

DOLNÝ ZEMPLÍN KORZÁR

Smer na východe už oslavuje MDŽ. Zabáva vtipmi o svokrách

Nikto nespomínal ističe, ceny elektriny, ani dôchodky.

ŠPORT

Českému brankárovi zapadol jazyk, život mu zachraňoval útočník súpera

Otras mozgu, zlomený a narazený zub, rozťatá pera.

KULTÚRA

Oscar nemá logiku. 5 dôvodov, prečo vyhral Moonlight

Mal šťastie, že nie je sci-fi.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop