Škandinávska zapekaná ryba

Kombinácia ryby, brokolice, smotanovej omáčky - to všetko zapečené so syrom. Škandinávska "FISKGRATANG MED BROCCOLI" je jednoducho pripraviteľný pokrm, ktorý ponúka letné odľahčenie a plnú chuť, ktorá zasýti. Čo poviete na túto klasiku?

ilustračné foto

Aj bežné rybie filety môžeme pripraviť tak, že si ich obľúbite nielen kvôli chuti, ale aj príjemnej kombinácii surovín a jednoduchosti prípravy.

Samozrejme, že treba vybrať kvalitné rybie filety, napr. z produkcie firmy Findus

ČO POTREBUJETE?

ilustračné foto
  • 500 - 600g čerstvých alebo mrazených rybích filet (platýs, treska...)
  • 3dl vody
  • 1 ČL soli
  • 1 kocka rybieho bujónu
  • 500g čerstve alebo mrazenej brokolice (pokiaľ môžte, voľte čerstvú - mrazená sa vám skôr rozvarí a jedlo bude príliš kašovité)
NA OMÁČKU:
  • 50g margarínu alebo masla
  • 4PL hladkej múky
  • 4dl vývaru z rýb + ak treba, doplňte vodou
  • ilustračné foto
  • 2 žĺtka + 1dl smotany na varenie
  • 1 - 2PL citrónovej šťavy
  • štipka bieleho korenia

NA ZAPEKANIE:

Článok pokračuje pod video reklamou
  • 1dl strúhaného tvrdého syra

POSTUP:

ilustračné foto
  1. rybie filety opláchnite v studenej vode a osušte papierovou utierkou (ak budete pripravovať jedlo z mrazených filiet - nechajte ich dôkladne rozmraziť - inak vám filety pri pečení pustia vodu a tým sa naruší celé zapekanie a jedlo bude plné vody a riedke
  2. rybu nakrájajte na menšie kusy, nechajte zovrieť vodu s bujónom, pridajte rybu
  3. pomaly varte, kým sa ryba neuvarí, asi 6 min, odstavte a nechajte vo vývare ležať
  4. brokolicu uvarte v osolenej vode - stačí jej asi 5 min. (čerstvej)
  5. sceďte vodu z ryby a odložte si ju
  6. rybu aj brokolicu poukladajte do zapekacej misy
  7. na masle si opražte múku, rozrieďte rybím vývarom, povarte asi 5 minilustračné foto
  8. odstavte, nechajte trochu vychladnúť a primiešajte žĺtka a smotanu, znovu povarte na miernom ohni do zhustnutia - nesmie príliš vrieť, inak by sa omáčka mohla zraziť
  9. dochuťte citrónovu šťavou a korením
  10. zalejte rybu a brokolicu pripravenou omáčkou a posypte strúhaným syrom
  11. zapekajte pri 200C do zlatohneda (asi 20min)

Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou (ryža je netypická kombinácia, ale skúste to - je to naozaj dobré)

TIP:

- vyskúšajte zameniť brokolicu s karfiolom, zeleným hráškom alebo pórom
- na zapekanie použite výraznejší syr - eidam má príliš neutrálnu chuť

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 12 116
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 362
  3. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 8 944
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 779
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 710
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 395
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 635
  8. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 3 991
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 525
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 084

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Ivan Mikloš

Nepredvídateľný užitočný idiot (píše Ivan Mikloš)

Aké poučenie si možeme vziať z Trumpa.

ŠPORT

Aký bol šampionát v Rusku? Plný sexizmu, politiky a simulovania

Prinášame najzaujímavejšie momenty.

PLUS

Food fotograf: Keď sa fotí pečené kura, tak nie je pečené

Prečo sa pri fotení do hamburgerov pichajú špáradlá a do kurčaťa klinčeky?

Neprehliadnite tiež

Nebehaj holá pred deťmi! Aké sú hranice nahoty doma?

Je správne, aby deti videli rodičov nahých?

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.

Herečka Judit Bárdos: Nie každá chvíľa v tomto povolaní vás stopercentne baví

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.

Vzťahová poradňa: Vždy som tá iniciatívna. Mám si hľadať nových priateľov?

Klinická psychologička hovorí o snažení sa vo vzťahoch.

Ako ochrániť deti na slnku?

Detská pokožka je najcitlivejšia na jar.