Využite ovocnú sezónu - napečte si sviežu tortu

Ovocná sezóna práve vrcholí - jahody, maliny, ríbezle...práve teraz sa dá využiť ich nezameniteľná chuť a možnosť kombinovať napr. pri pečení. Vyskúšajte pravú letnú tortu zo Škandinávie. Najideálnejším ovocím pre túto tortu sú práve "z ponuky odchádzajúc

ilustračné foto - internet

e" čerstvé jahody, no je výborná i s malinami.

V ČOM PIECŤ?

Ideálna je klasická tortová forma s odnímateľným dnom, priemer 25cm. Formu vymastite a vysypte polohrubou múkou.

ilustračné foto - internet

ČO BUDEME POTREBOVAŤ?

  • 5 ks vajec
  • 5 PL hladkej múky alebo 4PL hladke múky + 1PL kukuričného škrobu
  • 5 PL kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

AKO NA PRÍPRAVU CESTA:

1. vyšľahajte bielky s cukrom na hustú penu (cukor pridávajte postupne, nie naraz)
2. postupne primiešajte žĺtky – opäť v mixéri
3. zmes prelejte do väčšej misy a postupne po 1 lyžičke zľahka primiešavajte múku (v múke nezabudnite vopred rozmiešať prášok do pečiva) - na premiešavanie používajte vždy perforovanú varechu, aby ste cesto zbytočne "neubili" ilustračné foto - internet

4. cesto opatrne vylejte do tortovej formy, zľahka utraste, aby ste zabránili nerovnomernému prepečeniu
5. pečte pri teplote 175 °C asi 25-35 minút - čas je orientačný - najjednoduchším spôsobom je zapichnutie kovovej špajdle do cesta - ak vám zostane čistá bez prilepených omrviniek - cesto je upečené.

Článok pokračuje pod video reklamou

Upečený korpus nechajte aspoň 10 minút chladnúť vo forme a až potom odstráňte bočnú časť tortovej formy. Úplne vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežte na dve vrstvy. Použite vždy dlhý rovný ostrý nôž. Nie je to nič zložité.

PRÍPRAVA PLNKY:

ilustračné foto - internet

Suroviny:

  • 1.5l čerstvých jahôd alebo malín - vážne ich odmerajte v nádobe na l
  • 2PL cukru
  • 1 veľký banán
  • 4dl šľahačkovej smotany
  • 2PL marhuľového džemu

Vymiešajte 1/2 litra jahôd s cukrom a banánom. Zmes natrite na prvú vrstvu a zakryte s druhou.

Vyšľahajte smotanu a zľahka rozotrite na povrchu a krajoch korpusu. ilustračné foto - internet
Zvyšné jahody nakrájajte na plátky alebo len polovice a rozložte na povrchu torty.

Marhuľový džem zohrejte v mikrovlnnej rúre a polejte tortu v tenkej vrstve - dostane tak lesklý nádych a peknú arómu.

Tortu nechajte poriadne vychladiť a podávajte.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 181
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 390
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 350
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 15 566
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 667
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 429
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 4 935
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 511
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 849
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 673

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.