Omeleta ako hlavné jedlo

Z vajíčok sa dá vyčarovať viac ako praženica.

Kukurično-papriková tortilla z panvice
pre 4 osoby
1 zelená paprika 
1 cibuľa 
1 malá konzerva kukurice 
2 červené čili papričky 
4 lyžice oleja 
4 vajíčka 
500 ml mlieka 
80 g múky 
1 lyžica masla 
soľ, korenie 
4 vetvičky tymianu

Papriku rozpolíme, odstránime jadierka a nakrájame na pásiky. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobné kocky. Kukuricu necháme odkvapkať. Na panvici rozohrejeme olej, podusíme cibuľu a pridáme celé čili papričky a nakrájané papriky a spolu opečieme. Nakoniec pridáme kukuricu. Vyšľaháme vajíčka s mliekom a zašľaháme múku. Všetko nalejeme na zeleninu, osolíme a okoreníme, niekoľko minút necháme piecť. Na okraje panvice položíme kúsky masla a panvicu vložíme do rúry a pri teplote 200 °C necháme na povrchu opiecť dohneda. Posypeme lístkami tymianu a podávame.

Omeleta s karfiolom na jednu omeletu
3 vajíčka 
1 lyžička masla
asi 80 g ružičiek predvareného karfiolu 
1 lyžička citrónovej šťavy 
soľ, korenie 
petržlenová vňať na ozdobu

Vajíčka vyšľaháme s jednou lyžicou vody, osolíme, okoreníme a upečieme na panvici na horúcom masle pri strednej teplote. Na omeletu rozdelíme predvarený karfiol, pokvapkáme citrónovou šťavou a prikryté pečieme ďalej tak dlho, až kým nie je povrch omelety ľahko stuhnutý. Omeletu posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Omeleta s kuracím mäsom a so zeleninou
pre 1 osobu
3 vajíčka 
1 lyžička masla 
soľ, čierne korenie 
1 rezeň z kuracích pŕs 
400 g miešanej zeleniny nakrájanej na kocky (napríklad mrkva, cukina, cibuľa, paprika, zelená cibuľka a podobne) 
2 lyžice masla

Kuracie mäso nakrájame na pásiky a opečieme na panvici na lyžičke horúceho masla za stáleho miešania asi 3 - 4 minúty. Osolíme a okoreníme, odložíme bokom. Zeleninu opečieme na štyroch lyžiciach horúceho masla za stáleho miešania 2 minúty, prikryjeme a dusíme ešte 4 minúty. Posolíme a pokoreníme a primiešame kuracie mäso. Vajíčka rozšľaháme s jednou lyžicou vody, posolíme, pokoreníme a pečieme na panvici na horúcom masle pri strednej teplote. Potom prikryjeme a pečieme ďalej tak dlho, až kým nie je povrch omelety ľahko stuhnutý. Omeletu dáme na tanier, na povrch rozdelíme zeleninovo-kuraciu zmes a omeletu preložíme na polovicu a ľahko pritlačíme.

Zemiakovo-pórová panvica s bravčovým mäsom
pre 4 osoby
700 g vopred uvarených zemiakov 
soľ 
2 póry 
150 g bravčového mäsa na pečenie (hrubé plátky) 
125 g naložených kyslých uhoriek 
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate 
5 lyžíc oleja 
čierne korenie 
4 vajíčka 
1 lyžička celej rasce

Zemiaky olúpeme, umyjeme a varíme dobrých 15 minút v slanej vode. Zlejeme vodu a necháme vychladnúť, potom nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky. Pór očistíme, umyjeme a spolu so zelenou časťou nakrájame na tenké polkolieska. Bravčové mäso nakrájame na 1 cm široké pásiky. Uhorky nakrájame na kocky. V panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a podusíme pór. Pridáme pásiky mäsa a kocky uhoriek. Opečieme, posolíme, pokoreníme a zoberieme z panvice. Plátky zemiakov opečieme na zvyšnom oleji do zlatohneda. Do panvice k zemiakom pridáme podusené mäso so zeleninou. Vajíčka vyšľaháme s dvoma lyžicami vody, nalejeme na zemiaky a necháme zraziť. Posypeme rascou a dochutíme soľou a korením. Posypeme petržlenom a podávame.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča
  2. Hitparáda štiav
  3. 14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach
  4. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  5. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  6. Malé knedličky, veľké dojmy
  7. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  8. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  9. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  10. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  1. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 572
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 044
  3. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 7 480
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 571
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 527
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 904
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 460
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 2 640
  9. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo 2 458
  10. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa 2 186

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Británia sa rozhodla, hranice aj pre Slovákov chce zatvoriť už v marci

Theresa Mayová chystá obmedzenie voľného pohybu oznámiť v rovnaký deň, kedy oficiálne spustí rokovania o brexite.

DOLNÝ ZEMPLÍN KORZÁR

Smer na východe už oslavuje MDŽ. Zabáva vtipmi o svokrách

Nikto nespomínal ističe, ceny elektriny, ani dôchodky.

Neprehliadnite tiež

Filmová cesta Emmy Stone až k oscarovému La La Landu

Herečka získala prvú sošku Oscara. Takto sa menila v priebehu svojej filmovej kariéry.

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazil svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop