“Tagliata di Manzo – hovädzia roštenka” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na cesnaku

Ponúkame vám nápadité a pritom na prípravu veľmi jednoduché recepty, ktoré vďaka šumivému vínu premenia pokrm na priam gurmánsky zážitok.


BR>Pre 4 osoby potrebujeme:
800 gramov hovädzej roštenky
50 ml polosuchého ružového sektu
100 gramov cukiny
100 gramov červenej papriky
100 gramov žltej papriky
100 gramov baklažánu
100 gramov šampiňónov
600 gramov zemiakov
20 gramov cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej Extra Virgin, kamenná soľ


Postup:
Roštenku nakrájame na steaky, štyri kusy po cca 200 gramoch. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a prelejeme sektom. Necháme odležať v chladničke asi pol hodinu, aby sa jemne kyslastá chuť sektu vstrebala do mäsa. Umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na rozpálenom grile ugrilujeme z obidvoch strán. Jemne osolíme a okoreníme. Umyté zemiaky nakrájame aj so šupou na mesiačiky. Jemne osolíme, premiešame s olivovým olejom a na hrubšie plátky nakrájaným cesnakom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Roštenku opečieme na grile z obidvoch strán asi 6 minút tak, aby mäso zostalo v strede ružové. Takáto úprava steaku sa nazýva medium. Na tanier poukladáme zeleninu a zemiaky. Roštenku pred podávaním prerežeme šikmým rezom na tri plátky a naaranžujeme na zeleninu. Posypeme hrubou kamennou soľou. Jedlo sa hodí na dobrý nedeľný obed, ale je aj výborným tipom na obdobie letného grilovania. Podľa someliérskych pravidiel by sa mal pokrm podávať s nápojom, ktorý je súčasťou receptu. V tomto prípade sa k hovädzej roštenke skvele hodí polosuché ružové šumivé víno.


Kuchárov tip: „Servírovanie jedla dotvorí celkový dojem pokrmu. Ak chcete svoje okolie prekvapiť kreatívnym servírovaním, použite kamennú kachličku. Nielen, že na nej jedlo pekne vynikne, ale kachlička udržuje teplo a jedlo zostane dlho teplé.“ – dodáva Peter Dudáš šéfkuchár hotela Radisson SAS Carlton.

DEZERT

Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Pre 4 osoby potrebujeme:

250 gramov ricotty
100 gramov šľahačky
20 gramov práškového cukru
5 gramov instantnej kávy
400 gramov jahôd
50 ml sladkého biele sektu
čerstvá mäta na ozdobenie

Postup:
Ricottu spolu s cukrom a instantnou kávou vymiešame do hladkej peny. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Umyté jahody nakrájame na plátky a marinujeme v sekte. Takto pripravené jahody poukladáme do misky. Ozdobíme hotovým krémom a čerstvou mätou. K jahodám s riccottovým krémom podávané sladký biely sekt, ktorý je akoby čerešničkou na tomto dezerte.

Každý z uvedených receptov je nielen výborným tipom na slávnostný stôl, ale aj na prípravu nenáročných jedál, ktoré sa s pohárom dobre vychladeného sektu dajú vychutnať pri každej príležitosti.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  6. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  7. Kam do tepla v januári?
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  9. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  10. Divoký Island: cesta ostrovom ľadu a ohňa
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Alarica – new business project in the market of shoes
  3. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  7. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  8. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  9. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 11 664
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 7 551
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 4 630
  4. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 3 457
  5. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 3 433
  6. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 966
  7. Kam do tepla v januári? 2 119
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 905
  9. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 735
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 1 041

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Logopedička: Nikdy nie je neskoro odnaučiť sa ráčkovať

Detí s problémami je čoraz viac.

SVET

Soros je všade. Orbánov verejný nepriateľ číslo jeden

Maďarský premiér si spravil agendu z útokov na migrantov aj médiá.

Neprehliadnite tiež

Prečo ľudia podvádzajú? Prieskum dal jasnú odpoveď a nie je iba jedna

Aké sú motivácie tých, ktorí páchajú neveru a prečo sú aj šťastní ľudia neverní?

Wellness cestovanie: Čo si pod novým trendom predstaviť?

Cestovanie, ktoré má v prvom rade priniesť oddych a očistu mysle, je staro-novou záležitosťou v inovatívnom šate.

Dolly Parton: Ako sa z obyčajného dievčaťa stala kráľovná country

Blýskavé kostýmy, výrazný mejkap, objemné platinové blond vlasy a typický „hrkálkový“ hlas, to všetko tvorí legendu country hudby.

Sedem malých predsavzatí pre vašu krásu

Toto je niekoľko drobností, ktoré môžeme urobiť, aby sme pomohli pleti či vlasom.

Desať receptov na muffiny

Jednoduché, zdravé aj rafinované recepty na koláčiky v košíčku.