Inšpirujte sa prírodou 2.

Jar prináša do kuchyne farbu a nové chute.

Jarný šalát s reďkovkou a mladými lístkami brezy
2 osoby
2 lyžice oleja 
2 lyžice vínneho octu 
2 lyžice jogurtu 
½ lyžičky horčice 
štipku cukru 
soľ a korenie 
1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate 
1 zväzok reďkoviek, umytých a rozštvrtených 
2 mladé cibuľky, očistené, umyté a nakrájané na kúsky 
2 listy šalátu, umyté a nadrobno nakrájané,
hrsť čerstvých mladých listov brezy, umytých a prebratých

Na nálev rozmiešame olej, ocot, jogurt, horčicu, cukor, soľ a korenie. Zmiešame reďkovky, petržlen, cibuľku, šalát a listy brezy, rozdelíme na taniere, pokvapkáme nálevom a podávame.

Žihľavový šalát
4 osoby
400 g mladých lístkov žihľavy 
½ lyžice citrónovej šťavy 
1 cibuľku šalotku 
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate 
2 vajíčka uvarené natvrdo 
5 lyžíc olivového oleja 
1 lyžicu balzamikového octu 
2 lyžice citrónovej šťavy 
soľ, korenie

Žihľavu umyjeme a pokvapkanú citrónovou šťavou dáme do hrnca. Ohrievame pri strednej teplote, kým nezvädne. Odkvapkáme ju a nahrubo nasekáme. Šalotku očistíme a nasekáme najemno. Petržlen umyjeme a nakrájame najemno. Z oleja, octu, citrónovej šťavy, soli a korenia vymiešame marinádu. Žihľavu zmiešame s cibuľou a petržlenom, pokvapkáme marinádou a dobre premiešame. Rozdelíme na taniere, navrch nastrúhame vajíčka a podávame.


Miešaný šalát s púpavovými listami a reďkovkou
4 osoby
1 malú hlávku šalátu 
hrsť listov púpavy 
4 reďkovky 
3 lyžice vínneho octu 
5 lyžíc slnečnicového oleja 
štipku cukru 
soľ, korenie 
pár kvetov púpavy na ozdobu

Šalát rozdelíme na jednotlivé listy, umyjeme, osušíme a natrháme na drobné kúsky. Listy púpavy umyjeme a osušíme. Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Ocot, olej, cukor, soľ a korenie rozmiešame, dochutíme. Šalát a listy púpavy rozdelíme na taniere, posypeme reďkovkami, ozdobíme kvetmi púpavy a pokvapkáme nálevom. Hneď podávame.

Mrkvový šalát so sedmokráskami
2 osoby
100 g reďkoviek 
300 g mrkvy 
100 g jabĺk 
100 g koreňového petržlenu 
1 lyžicu ovocného octu 
2 lyžice rastlinného oleja 
½ lyžičky cukru 
1 lyžicu nasekanej kôprovej vňate 
1 lyžicu nakrájanej petržlenovej vňate 
hrsť sedmokrások 
soľ, korenie

Reďkovku, mrkvu, jablko a koreň petržlenu olúpeme, umyjeme a nastrúhame alebo nakrájame na jemné pásiky. Ocot, olej, soľ, korenie a cukor rozmiešame, vmiešame kôpor a petržlenovú vňať. Nalejeme na nastrúhanú zeleninu, zamiešame a ozdobené sedmokráskami podávame.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  5. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  6. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  7. Kam do tepla v januári?
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  9. Konzultácia so svetovými odborníkmi dokáže zachrániť život
  10. Divoký Island: cesta ostrovom ľadu a ohňa
  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Alarica – new business project in the market of shoes
  3. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  7. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  8. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  9. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  10. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 15 966
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 9 231
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 820
  4. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 2 852
  5. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 431
  6. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 2 256
  7. Kam do tepla v januári? 1 957
  8. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 747
  9. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 544
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 918

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Ukrajina konečne priznala vojnu s Ruskom. Slova vojna sa však bojí

Na východe Ukrajiny už aj formálne neprebieha protiteroristická operácia, ale otvorený konflikt.

KOMENTÁRE

Ako sa katolícka cirkev stala hrozbou pre Poľsko

Katolícka cirkev naklonená prijímaniu utečencov sa rozchádza s názorom väčšiny Poliakov.

Neprehliadnite tiež

Prečo ľudia podvádzajú? Prieskum dal jasnú odpoveď a nie je iba jedna

Aké sú motivácie tých, ktorí páchajú neveru a prečo sú aj šťastní ľudia neverní?

Wellness cestovanie: Čo si pod novým trendom predstaviť?

Cestovanie, ktoré má v prvom rade priniesť oddych a očistu mysle, je staro-novou záležitosťou v inovatívnom šate.

Dolly Parton: Ako sa z obyčajného dievčaťa stala kráľovná country

Blýskavé kostýmy, výrazný mejkap, objemné platinové blond vlasy a typický „hrkálkový“ hlas, to všetko tvorí legendu country hudby.

Sedem malých predsavzatí pre vašu krásu

Toto je niekoľko drobností, ktoré môžeme urobiť, aby sme pomohli pleti či vlasom.

Desať receptov na muffiny

Jednoduché, zdravé aj rafinované recepty na koláčiky v košíčku.