250g polohrubej múky,
125g Hery,
150g práškového cukru,
1 celé vajce a 1 žltok / bielok si odložíme/,
pol prášku do pečiva.
Na doske spracujeme cesto a mokrými rukami ho roztlačíme na plech.Na to vylejeme plnku.
Plnka: 500g-700g tvarohu, 1 Zlatý klas, 1/2l mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtky, 120 g práškového cukru, 1,5 dcl oleja spolu zmixovať. Plnku vylejeme na pripravené cesto, môžeme ju ešte posypať hrozienkami. Pečieme pri teplote 200°C v elektrickej rúre do ružova.
Potom vyšľaháme sneh z bielkov /aj z toho, ktoré sme si odložili/. Keď je sneh tuhý, pridávame postupne 5 lyžíc práškového cukru a šľaháme do peny. Sneh navrstvíme na teplý koláč a už len pri miernej teplote dopečieme. / sneh bude ružový/. Po vychladnutí pokrájame na úhľadné kocky najlepšie mokrým nožom. Dobrú chuť!
Autor: Erika Lendvayová