Potrebujeme:
1 svieže bravčové koleno
1 údené bravčové koleno
2 hrste strakatej fazule
1 hrnček krúpov
2 mrkvy
1 petržlen
1 kaleráb
1 zelenú papriku
1 paradajku
petržlenovú vňať
vegetu
rascu
celé čierne korenie
celé nové korenie
vodu
Postup:
Do veľkého hrnca dáme 1 obyčajné a 1 údené koleno. Pridáme za dve hrste strakavej fazule, 1 hrnček krúpov, zeleninu koreňovú (mrkvu, petržlen, kareláb, zelena paprika, 1 rajčina, petržlenovú a zelerovú vňať) vegeta, rasca, celé korenie, trocha nového korenia /2-3 bobule/, zalejeme vodou dáme do rúry a dusíme pri 160 st. na 2 a1/2 hod. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.
Autor: Ludmila Durková