SME
Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Elegantný „pútač zraku“: temperujúca vinotéka od Miele

Vinotéky doteraz nepatrili bezpodmienečne k spotrebičom, ktoré dostali reprezentatívne miesto v domácnosti. S novou temperujúcou vinotékou, je to však teraz inak: vysoký, elegantný, voľne stojaci prístroj v nerezovom prevedení so sklenenými dvierkami sa s

tal pastvou pre oči.

Vďaka priehľadným skleneným dvierkam a efektnému osvetleniu ho možno zaradiť k objektom, ktoré zaujmú svojím decentným dizajnom a harmonickým prispôsobením sa rôznym štýlom zariadení, či už v obývacej izbe, jedálni alebo v kuchyni.

Popri dizajne a ušľachtilým materiálom sa vyznačuje nová vinotéka s modelovým označením KWT 4974 SG ed, predovšetkým svojimi technickými parametrami: tento 184 cm vysoký prístroj disponuje troma teplotnými zónami, ktoré sú nezávisle od seba regulovateľné.

Skryť Vypnúť reklamu

Tým je možné pre každý druh vína predvoliť ideálnu teplotu, či už pre červené, ružové, biele víno, alebo šampanské uložené na drevených roštoch z agátového dreva. V každej z týchto troch teplotných zón, možno individuálne s presnosťou na stupeň nastaviť teplotný rozsah od 3 do 20 stupňov celzia, ktorý je vďaka presklenným dvierkam čitateľný aj zvonka. Nastavenia a ovládanie sú veľmi jednoduché prostredníctvom tlačidiel.

Pre priveľmi experimentujúcich hostí alebo proti detským prstom je možné ovládanie ľahko uzamknúť. A kto chce svoje zásoby vína nechať v pokoji dozrievať, jednoducho vinotéku zamkne prostredníctvom ukrytého zámku na hornej strane dvierok.

Na komfortnejšiu privátnu degustáciu vína sa dajú rošty z agátového dreva vysunúť po teleskopických koľajničkách až do dĺžky 33 cm, čím možno ľahko dočiahnuť aj na vzadu uložené fľaše.

Skryť Vypnúť reklamu

Tri teplotné zóny sú rozdielne veľké na udržanie rôzneho počtu fliaš: 36 fliaš hore, 45 v strednom a 62 v spodnom priestore. Takto môžete súčasne nechať uložených až 143 fliaš Bordeaux á 0,75 l v týchto 3 temperujúcich zónach. Na samotné temperovanie platí jedno základné pravidlo: pre biele víno, šampanské alebo ružové víno by mala byť teplota medzi 7 a 12 stupňami celzia, červené vína najlepšie dozrejú pri teplote 15 a 18 stupňov celzia.

Pre najlepšie dozrievanie vína na vzácne kvapky je veľmi dôležité, aby bolo zabránené vonkajším vplyvom. Vo vinotékach Miele vládne vo vnútri rovnomerná vlhkosť, ktorá zabraňuje vysúšaniu korkov. V každej teplotnej zóne prúdi prefiltrovaný čerstvý vzduch cez aktívny uhlíkový filter, ktorý absorbuje všetky cudzie pachy a zabezpečuje ideálnu klímu. Vylúčené sú aj akékoľvek vplyvy škodlivých UV-lúčov vďaka presklenným dvierkam s UV-filtrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  2. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  3. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  4. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  9. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  10. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  1. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  2. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  3. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  4. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  5. Aj panelák môže byť Smart
  6. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  7. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  8. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  9. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  10. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 487
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 851
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 196
  4. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 595
  5. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 500
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 143
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 048
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 717
  9. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 829
  10. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 816
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dušan Kováčik prichádza na súd.

Súd vymeral Kováčikovi aj trest prepadnutia majetku.


10 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Problematický je najmä Prešovský kraj.


13 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu