Parná rúra Vitasteam od Miele: všestranný pomocník v kompaktnom formáte

Ste pôžitkár, zakladáte si na vyváženej strave a posledná diéta vám okrem frustrácie nič nepriniesla? Tak zmeňte svoje stravovacie návyky a staňte sa labužníkom! Pritom vám pomôže nová parná rúra Vitasteam od Miele, inovatívny prístroj na varenie, ktorý p

resvedčí svojimi neobyčajnými chutnými výsledkami.

Najlepšie na jedle pripravenom vo Vitasteame je jeho intenzívna chuť, vysoký obsah vitamínov a výživných a minerálnych látok. A v kuchyni potrebuje tento voľne stojaci multitalent iba 50 cm miesta.

Tajomstvo varenia v parnej rúre Miele spočíva v externom vyvíjači pary a v presnom meraní a dodržovaní teploty. Tento systém ponúka značné výhody: optimálne množstvo pary, presné meranie a dodržovanie teploty, možnosť prípravy celého menu súčasne, krátka doba prípravy a jednoduché čistenie. Dusenie zaručuje potravine intenzívnu chuť, nemusí sa soliť ani koreniť, a pokiaľ, tak len veľmi málo. Pokrm môžeme pripravovať úplne bez tuku. Potravina z parnej rúry nebude vylúhovaná ani nasiaknutá vodou a už vôbec nie vysušená. Zároveň nestratí svoju pevnú konzistenciu. V neposlednej rade je tu aj svieža a prirodzená farba jedla, ktorá povzbudzuje chuťové bunky.

Už žiadne pripálenie alebo prevarenie – Vitasteam je prístroj kuchyne budúcnosti
Nový Vitasteam je lepší než známy tlakový hrniec. Varenie v parnej rúre Miele je veľmi precízne a elektronicky kontrolované. Je tu jednoduché ovládanie s mnohými výhodami. Praktický príklad: do prístroja vložíme mrkvu, nastavíme teplotu 100°C a dobu varenia 7 minút. K tomuto nastaveniu nám stačí iba jeden otočný volič, ktorým sa volí aj potvrdzuje nastavenie funkcií. Naozaj jednoduché. Počas varenia sa môže užívateľ venovať iným činnostiam a nemusí sa báť, že by sa pokrm v parnej rúre Miele pripálil či pretiekol. Na ukončenie procesu varenia nás upozorní zvuková signalizácia.

Zdravá strava s rybou a zeleninou
Nemecká spoločnosť pre výživu (DGE) doporučuje jesť rybu najmenej dvakrát týždenne. Obzvlášť morská ryba je znamenitým zdrojom jódu, selénu, nenasýtených mastných kyselín, ktoré chránia srdce a koronárny systém, zlepšujú krvný obeh a redukujú krvný tlak. Skutočnosť, že sa mnoho rýb neje, je väčšinou zdôvodňovaná zložitejšou prípravou. Koho by taktiež nerozčúlila situácia, kedy sa krehký kúsok ryby rozpadá na panvici pri otáčaní alebo z dôvodu vysokej teploty.

Toto sa avšak nemôže stať vo Vitasteame Miele. Otáčanie pokrmu nie je nutné a ideálnu teplotu 85°C prístroj presne udržiava. Nemeckými univerzitami Justus-Liebig-Universität v Gießene a Universität Koblenz-Landau bolo vedecky preukázané, že sa pri príprave pokrmu v pare zachová omnoho viac citlivých výživných látok ako pri tradičnom varení.


Profesori Dr. Elmar Schlich a Dr. Michaela Schlich dusili lososa, morského ostrieža a šťuku na varnej doske s malým množstvom vody, zároveň ich pripravovali v mikrovlnnej rúre a v parnej rúre Miele. Vedecké závery sú jednoznačné: "Bolo preukázané, že čo sa týka zmyslových vlastností (tvar, farba, štruktúra, chuť a vôňa), výsledok dusenia ryby v parnej rúre výrazne predstihne klasické varenie na varnej doske či v mikrovlnnej rúre."

Parná rúra Miele je jedničkou v príprave zeleniny. Dokazuje to prieskum, kedy bola skúmaná príprava papriky, mrkvy, brokolice a zemiakov v parnej rúre a na varnej doske. V prvej časti prieskumu bol hodnotený tvar, štruktúra, farba, chuť a vôňa. Analýzy výživných látok prebehli v druhej časti prieskumu. Obsahy vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov sa hodnotili po troch rôznych spôsoboch varenia. Vedci z dvoch renomovaných nemeckých univerzít z Gießenu a Koblenz-Landau dospeli k záveru: "V porovnaní s tradičnými metódami, dosahuje parná rúra Miele prvotriedne výsledky, pokiaľ ide o zmyslové a výživné hodnoty zeleniny.“ Profesor Dr. Elmar Schlich vysvetľuje výsledky výskumu: "Uvedená zelenina po varení v parnej rúre obsahuje vysokú koncentráciu vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov na rozdiel od tradičného varenia, kedy sa z potraviny ležiacej vo vode vyplavujú všetky dôležité látky a potravina získava nepríťažlivý vzhľad. Napríklad brokolica pripravená v parnej rúre má o 50 % viac vitamínov C, než keby bola varená klasickým spôsobom.“

Záležitosť dobrého vkusu
V žiadnom inom prístroji nepripravíte kompletné menu pre šesť až osem ľudí tak komfortne ako v parnej rúre Miele. Vo Vitasteame môžete jedlo pripravovať v troch úrovniach súčasne. Napríklad ako prvé sa pripravujú zemiaky, ktoré sa vložia do parnej rúry na 10 minút. Po uplynutí tejto doby sa pridajú kúsky ryby a za dve minúty zelenina. Všetko sa potom spoločne pripravuje zvyšných 8 minút. Na stôl sa tak dostane kompletné hlavné jedlo čerstvé a teplé za 30 minút. Pretože sa vo Vitasteame varí bez tlaku, proces môžete kedykoľvek prerušiť otvorením dvierok a pridať ďalšiu potravinu.

Príprava v parnej rúre Miele je naozaj všestranná, čo dokazuje pohľad do kuchárskej knihy, ktorú zákazník obdrží ku každému prístroju. Dokonca aj samotní kuchári boli ohromení tým, koľko jedál - od predkrmov, polievok, vegetariánskych jedál cez ryby, mäso, zeleninu až po dezerty - možno v parnej rúre pripraviť. Len táto kuchárska kniha obsahuje okolo 100 receptov na kulinárske špeciality.

Teplotný rozsah od 40°C do 100°C ponúka ďalšie možnosti. Je jedno, či ide o predkrmy, polievky, ryby, mäso, zeleninu, prílohy alebo sladké pokrmy - parná rúra Miele vám dobre poslúži pri ohrievaní, rozmrazovaní, blanšírovaní, zaváraní, odšťavovaní či dezinfekcii kojeneckých fliaš.

Nové a lepšie: metódy varenia Miele dávajú záruky perfektných výsledkov
Oproti iným systémom je parná rúra Miele vybavená externým vyvíjačom pary. To znamená, že vyvíjač je umiestnený mimo priestor varenia. Tento spôsob oceňujú taktiež profesionálni kuchári, pretože potraviny sú tak pripravené veľmi šetrne, nie sú vysušené a udržia si svoju prirodzenú farbu, vitamíny a minerálne látky. Naviac nedochádza k prenosu vôní ani chutí, keď sa pripravuje menu vo všetkých troch úrovniach súčasne.

Ďalšou praktickou výhodou parnej technológie Miele je nezávislé varenie. S parnou rúrou Miele nie je dôležité, či sa pripravuje malé či väčšie množstvo, či sa jedná o čerstvú alebo zmrazenú zeleninu. Napríklad pri hrášku pri teplote 100°C a dĺžke varenia 5 minút nezáleží na tom, či váži 20 g alebo 50 g, alebo či je čerstvý, mrazený, resp. kombinácia oboch. Vitasteam prináša vždy znamenité výsledky.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  3. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  4. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  5. Nový Jaguar XF Sportbrake
  6. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  7. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov
  8. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP
  9. Keď ide o zdravie a majetok, rozhodujú sekundy
  10. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program
  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?
  3. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  4. Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu
  5. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  6. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  7. Nový Jaguar XF Sportbrake
  8. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva
  9. Jeden nákup a všetko vybavené, alebo one stop shopping
  10. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  1. Moskva alebo Petrohrad? 10 825
  2. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich 4 344
  3. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte 2 199
  4. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni 2 141
  5. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program 1 817
  6. Nový Jaguar XF Sportbrake 1 590
  7. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli 1 501
  8. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov 1 196
  9. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP 853
  10. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva 795

Hlavné správy zo Sme.sk

SPIŠ KORZÁR

Deň, ktorý navždy zmenil Vysoké Tatry. Takto to vyzeralo pred trinástimi rokmi

Víchrica zničila 19. novembra 2004 až 12-tisíc hektárov lesa.

TECH

Vo vesmíre znie strašidelné pískanie. Vedci zistili, odkiaľ pochádza

Väčšina častíc je zachytená v pásoch.

ŠPORT

Kaddáfí zachránil nemecký klub. Niečo za to však chcel

Nemecký hokejový tím zachránil diktátor.

Neprehliadnite tiež

Frida Kahlo: K nešťastiu v živote mala svojský prístup, dávala ho na plátno

Mexická maliarka je dodnes legendou, dokázala konkurovať mužom a vysporiadať sa s osudovými ranami vďaka maľovaniu.

Líčenie na rande: Ako na dokonalý mejkap v troch krokoch

Niekedy je nadmerná snaha skôr na škodu, poradíme vám, ako sa nalíčiť v správnej miere.

Kokteil pre imunitu: Sedem spôsobov ako ju podporiť

Aké vitamíny a doplnky by ste mali vyskúšať, poradí farmaceutka.

Vybrali sme desať receptov na vegánske zákusky

Aj vy máte problém zohnať maslo a vajcia? Inšpirujte sa našimi tipmi na koláče a zákusky, v ktorých ich nebudete potrebovať.