S rýchlopečúcou rúrou je to úplne jednoduché.
Aby boli bravčové rebierka rýchlo upravené a jednoducho sa oddeľovali od kosti, musíte nechať mäso skrehnúť pomocou ovocných kyselín. Niekto používa červený ryžový ocot, rovnako dobre však poslúži šťava z čerstvého pomaranča. Prenikne cez povrchové štruktúry do mäsa a pripraví ho na rýchlu úpravu. Súčasne spracuje blanu na vnútornej strane, aby sa upiekla skutočne do chrumkava. Nemarinujte mäso dlhé hodiny – stačí niekoľko minút, ovocné šťavy pracujú neuveriteľne rýchlo.
Žltú ľahkú zmes kari korenia zmiešajte s trochou oleja, ku ktorému pridáte trochu soli a glutamanu, ktorý zvýrazní chuť pečeného mäsa. Natrite rebierka zmesou z každej strany a poukladajte ich na nízky rošt, aby ste mohli začať s ich grilovaním. Pri úprave využite služby zabudovaného kuchára-pomocníka. Zvoľte režim 5 a mäso nechajte osudu. Ak chcete dosiahnuť ideálny výsledok, položte rebierka v prvej fáze kosťou nahor a v druhej polovici pečenia ich po pípnutí otočte naopak. Kilogramovú porciu upečiete približne za 30 minút, ktoré využijete na prípravu prílohy.
Zemiaky umyte pod tečúcou vodou a vykašlite sa na ich šupku. Namiesto toho siahnite po strúhadle a vyrobte z nich 1 milimeter hrubé plátky, akoby ste šli pripravovať čipsy. Pripravené plátky niekoľkokrát preperte vo vode, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob. Nikdy nepoužívajte vodu teplú, musí byť studená – čím viac, tým lepšie.
Zlejte zo zemiakov vodu, nechajte ich odkvapkať a vylejte na plech trochu kvalitného oleja. Navrstvite prvú vrstvu zemiakov a posypte ich soľou. Prelejte jemne olejom a pokračujte v 4-5 vrstvách až dovtedy, kým nie je všetko na svojom mieste. Na záver posypte vrch zmesou korenia Tandori Masala, ktorú dnes už dostanete kúpiť takmer všade. Ide o zmes podobnú kari koreniu, avšak so sladšou a menej výraznou chuťou. Hodí sa nielen k zemiakom ale po zmiešaní s bielym jogurtom i na akékoľvek mäso.
Keď sa rebierka dopečú, vložte zemiaky do rúry a zvoľte režim pre prípravu hranoliek. Čas úpravy ktorú rúra ponúkne ideálne sedí na pripravené plátky. To že je čas chystať všetko na servírovanie vám napovie moment, kedy sa vrchné poschodie plátkov začne skrúcať aby vytvorilo dekoratívnu ozdobu pokrmu.Môžete si byť istí, že takto upravené rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi si zamiluje každý – samozrejme okrem extrémistov čo nejedia mäso, alebo sa boja ochutnať to, čo doposiaľ nejedli.
Autor: mg