Bravčové rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi

Po fyzickej práci si človek zaslúži riadny obed, ktorý mu pomôže načerpať sily. Aj keď sa vraví že polievka je základ, vždy záleží na tom, čo servírujete ako hlavný chod. Nebojte sa rebierok iba preto, že neviete ako ich upraviť tak, aby chutili každému.

S rýchlopečúcou rúrou je to úplne jednoduché.

Aby boli bravčové rebierka rýchlo upravené a jednoducho sa oddeľovali od kosti, musíte nechať mäso skrehnúť pomocou ovocných kyselín. Niekto používa červený ryžový ocot, rovnako dobre však poslúži šťava z čerstvého pomaranča. Prenikne cez povrchové štruktúry do mäsa a pripraví ho na rýchlu úpravu. Súčasne spracuje blanu na vnútornej strane, aby sa upiekla skutočne do chrumkava. Nemarinujte mäso dlhé hodiny – stačí niekoľko minút, ovocné šťavy pracujú neuveriteľne rýchlo.

Žltú ľahkú zmes kari korenia zmiešajte s trochou oleja, ku ktorému pridáte trochu soli a glutamanu, ktorý zvýrazní chuť pečeného mäsa. Natrite rebierka zmesou z každej strany a poukladajte ich na nízky rošt, aby ste mohli začať s ich grilovaním. Pri úprave využite služby zabudovaného kuchára-pomocníka. Zvoľte režim 5 a mäso nechajte osudu. Ak chcete dosiahnuť ideálny výsledok, položte rebierka v prvej fáze kosťou nahor a v druhej polovici pečenia ich po pípnutí otočte naopak. Kilogramovú porciu upečiete približne za 30 minút, ktoré využijete na prípravu prílohy.

Zemiaky umyte pod tečúcou vodou a vykašlite sa na ich šupku. Namiesto toho siahnite po strúhadle a vyrobte z nich 1 milimeter hrubé plátky, akoby ste šli pripravovať čipsy. Pripravené plátky niekoľkokrát preperte vo vode, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob. Nikdy nepoužívajte vodu teplú, musí byť studená – čím viac, tým lepšie.

Zlejte zo zemiakov vodu, nechajte ich odkvapkať a vylejte na plech trochu kvalitného oleja. Navrstvite prvú vrstvu zemiakov a posypte ich soľou. Prelejte jemne olejom a pokračujte v 4-5 vrstvách až dovtedy, kým nie je všetko na svojom mieste. Na záver posypte vrch zmesou korenia Tandori Masala, ktorú dnes už dostanete kúpiť takmer všade. Ide o zmes podobnú kari koreniu, avšak so sladšou a menej výraznou chuťou. Hodí sa nielen k zemiakom ale po zmiešaní s bielym jogurtom i na akékoľvek mäso.

Keď sa rebierka dopečú, vložte zemiaky do rúry a zvoľte režim pre prípravu hranoliek. Čas úpravy ktorú rúra ponúkne ideálne sedí na pripravené plátky. To že je čas chystať všetko na servírovanie vám napovie moment, kedy sa vrchné poschodie plátkov začne skrúcať aby vytvorilo dekoratívnu ozdobu pokrmu.

Môžete si byť istí, že takto upravené rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi si zamiluje každý – samozrejme okrem extrémistov čo nejedia mäso, alebo sa boja ochutnať to, čo doposiaľ nejedli.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  3. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  4. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  5. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  10. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  1. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  2. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  3. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  4. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  5. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  6. S dobrým pivom leto chutí
  7. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  10. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 37 310
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 763
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 20 961
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 12 773
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 187
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 6 020
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 627
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 613
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 358
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 753

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kaliňáka k únosu Vietnamca doteraz nikto nevypočul

Bývalého ministra vnútra ani nepredvolali.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo sa gang financovaný Kremľom usídlil na Slovensku

Aké je posolstvo Nočných vlkov u nás.

ŠPORT

Šliapať v úniku? Je to nudné, vraví Sagan

Cez víkend nelenil. Majster sveta najazdil za dva dni dvesto kilometrov v únikoch.

Neprehliadnite tiež

Organizujú prvý islandský festival u nás: Naše vízie sú veľké

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.