Bravčové rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi

Po fyzickej práci si človek zaslúži riadny obed, ktorý mu pomôže načerpať sily. Aj keď sa vraví že polievka je základ, vždy záleží na tom, čo servírujete ako hlavný chod. Nebojte sa rebierok iba preto, že neviete ako ich upraviť tak, aby chutili každému.

S rýchlopečúcou rúrou je to úplne jednoduché.

Aby boli bravčové rebierka rýchlo upravené a jednoducho sa oddeľovali od kosti, musíte nechať mäso skrehnúť pomocou ovocných kyselín. Niekto používa červený ryžový ocot, rovnako dobre však poslúži šťava z čerstvého pomaranča. Prenikne cez povrchové štruktúry do mäsa a pripraví ho na rýchlu úpravu. Súčasne spracuje blanu na vnútornej strane, aby sa upiekla skutočne do chrumkava. Nemarinujte mäso dlhé hodiny – stačí niekoľko minút, ovocné šťavy pracujú neuveriteľne rýchlo.

Žltú ľahkú zmes kari korenia zmiešajte s trochou oleja, ku ktorému pridáte trochu soli a glutamanu, ktorý zvýrazní chuť pečeného mäsa. Natrite rebierka zmesou z každej strany a poukladajte ich na nízky rošt, aby ste mohli začať s ich grilovaním. Pri úprave využite služby zabudovaného kuchára-pomocníka. Zvoľte režim 5 a mäso nechajte osudu. Ak chcete dosiahnuť ideálny výsledok, položte rebierka v prvej fáze kosťou nahor a v druhej polovici pečenia ich po pípnutí otočte naopak. Kilogramovú porciu upečiete približne za 30 minút, ktoré využijete na prípravu prílohy.

Zemiaky umyte pod tečúcou vodou a vykašlite sa na ich šupku. Namiesto toho siahnite po strúhadle a vyrobte z nich 1 milimeter hrubé plátky, akoby ste šli pripravovať čipsy. Pripravené plátky niekoľkokrát preperte vo vode, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob. Nikdy nepoužívajte vodu teplú, musí byť studená – čím viac, tým lepšie.

Zlejte zo zemiakov vodu, nechajte ich odkvapkať a vylejte na plech trochu kvalitného oleja. Navrstvite prvú vrstvu zemiakov a posypte ich soľou. Prelejte jemne olejom a pokračujte v 4-5 vrstvách až dovtedy, kým nie je všetko na svojom mieste. Na záver posypte vrch zmesou korenia Tandori Masala, ktorú dnes už dostanete kúpiť takmer všade. Ide o zmes podobnú kari koreniu, avšak so sladšou a menej výraznou chuťou. Hodí sa nielen k zemiakom ale po zmiešaní s bielym jogurtom i na akékoľvek mäso.

Keď sa rebierka dopečú, vložte zemiaky do rúry a zvoľte režim pre prípravu hranoliek. Čas úpravy ktorú rúra ponúkne ideálne sedí na pripravené plátky. To že je čas chystať všetko na servírovanie vám napovie moment, kedy sa vrchné poschodie plátkov začne skrúcať aby vytvorilo dekoratívnu ozdobu pokrmu.

Môžete si byť istí, že takto upravené rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi si zamiluje každý – samozrejme okrem extrémistov čo nejedia mäso, alebo sa boja ochutnať to, čo doposiaľ nejedli.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako si vybrať ten
  3. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty?
  5. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach
  6. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty
  7. Žilina Voce Magna 2017 – Medzinárodná súťaž zborového umenia
  8. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár
  9. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande
  10. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne
  1. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako si vybrať ten
  2. Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený
  3. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  4. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  5. Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove
  6. Študenti sa rozhodli zmeniť svoju školu
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  9. Samsung Galaxy Note8 umožňuje tvoriť veľké veci
  10. IMMOFINANZ spúšťa medzinárodnú reklamnú kampaň retailovej značky
  1. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 8 989
  2. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 6 758
  3. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 2 664
  4. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 2 270
  5. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 1 759
  6. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 667
  7. Päť mýtov, ktoré ste počuli. A možno aj uverili 1 430
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 892
  9. Kedy sa refinancovanie oplatí? 885
  10. Všetko, čo by ste mali vedieť o umelom oplodnení 837

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Účtenky frustrujú podnikateľov, no Babišovi lákajú voličov

Sociálni demokrati o registračných pokladniciach hovoria dve desaťročia. Tému aj tak pustili hnutiu ANO.

ŠPORT

Sagan na MS: má dva tituly, ale raz ho zradil žalúdok

Sagana čakajú ôsme majstrovstvá sveta.

TECH

Výmena batérií namiesto nabíjania. Elektroautá sa môžu zmeniť

Nebude zložitejšia ako tankovanie paliva.

Neprehliadnite tiež

Dlhodobé vzťahy ničia záujem o sex. U žien skôr než u mužov

Správanie v intímnej oblasti ovplyvňuje aj viera v stereotypné predstavy.

Tohtoročné Emmy Awards ovládli ženy. Takto to počas večera vyzeralo

V Los Angeles sa v nedeľu v noci odovzdávali takzvané televízne Oscary.

Módna návrhárka Michaela Ľuptáková: Krása nemá konfekčnú veľkosť

Navrhuje kolekcie aj pre bacuľky a jej šaty s hrdosťou nosia aj celebrity.

Na Slovensku bojuje za zdravšiu módu originálny projekt

Módny priemysel je druhým najšpinavším priemyslom na svete, slovenskí návrhári upozorňujú na jeho alarmujúci stav.