Bravčové rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi

Po fyzickej práci si človek zaslúži riadny obed, ktorý mu pomôže načerpať sily. Aj keď sa vraví že polievka je základ, vždy záleží na tom, čo servírujete ako hlavný chod. Nebojte sa rebierok iba preto, že neviete ako ich upraviť tak, aby chutili každému.

S rýchlopečúcou rúrou je to úplne jednoduché.

Aby boli bravčové rebierka rýchlo upravené a jednoducho sa oddeľovali od kosti, musíte nechať mäso skrehnúť pomocou ovocných kyselín. Niekto používa červený ryžový ocot, rovnako dobre však poslúži šťava z čerstvého pomaranča. Prenikne cez povrchové štruktúry do mäsa a pripraví ho na rýchlu úpravu. Súčasne spracuje blanu na vnútornej strane, aby sa upiekla skutočne do chrumkava. Nemarinujte mäso dlhé hodiny – stačí niekoľko minút, ovocné šťavy pracujú neuveriteľne rýchlo.

Žltú ľahkú zmes kari korenia zmiešajte s trochou oleja, ku ktorému pridáte trochu soli a glutamanu, ktorý zvýrazní chuť pečeného mäsa. Natrite rebierka zmesou z každej strany a poukladajte ich na nízky rošt, aby ste mohli začať s ich grilovaním. Pri úprave využite služby zabudovaného kuchára-pomocníka. Zvoľte režim 5 a mäso nechajte osudu. Ak chcete dosiahnuť ideálny výsledok, položte rebierka v prvej fáze kosťou nahor a v druhej polovici pečenia ich po pípnutí otočte naopak. Kilogramovú porciu upečiete približne za 30 minút, ktoré využijete na prípravu prílohy.

Zemiaky umyte pod tečúcou vodou a vykašlite sa na ich šupku. Namiesto toho siahnite po strúhadle a vyrobte z nich 1 milimeter hrubé plátky, akoby ste šli pripravovať čipsy. Pripravené plátky niekoľkokrát preperte vo vode, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob. Nikdy nepoužívajte vodu teplú, musí byť studená – čím viac, tým lepšie.

Zlejte zo zemiakov vodu, nechajte ich odkvapkať a vylejte na plech trochu kvalitného oleja. Navrstvite prvú vrstvu zemiakov a posypte ich soľou. Prelejte jemne olejom a pokračujte v 4-5 vrstvách až dovtedy, kým nie je všetko na svojom mieste. Na záver posypte vrch zmesou korenia Tandori Masala, ktorú dnes už dostanete kúpiť takmer všade. Ide o zmes podobnú kari koreniu, avšak so sladšou a menej výraznou chuťou. Hodí sa nielen k zemiakom ale po zmiešaní s bielym jogurtom i na akékoľvek mäso.

Keď sa rebierka dopečú, vložte zemiaky do rúry a zvoľte režim pre prípravu hranoliek. Čas úpravy ktorú rúra ponúkne ideálne sedí na pripravené plátky. To že je čas chystať všetko na servírovanie vám napovie moment, kedy sa vrchné poschodie plátkov začne skrúcať aby vytvorilo dekoratívnu ozdobu pokrmu.

Môžete si byť istí, že takto upravené rebierka s rafinovane dobrými zemiakmi si zamiluje každý – samozrejme okrem extrémistov čo nejedia mäso, alebo sa boja ochutnať to, čo doposiaľ nejedli.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  2. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  3. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  4. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  5. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  6. Svadba v kraji lietajúceho mnícha Cypriána
  7. Vecný dar pre Detské kardiocentrum v Bratislave
  8. VZN o hazarde sa dá zachrániť
  9. Prieskum: Ako si Slováci požičiavajú? Hlavne rýchlo
  10. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 10 131
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 10 018
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 8 147
  4. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 7 307
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 928
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 259
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 065
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 3 597
  9. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 800
  10. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 2 637

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Únos. Film, ktorý vznikol napriek výstrahám právnikov

Pri nakrúcaní prvého slovenského trileru bola aj mama Roberta Remiáša.

KULTÚRA

Česi na objednávku vlády nikoho neuniesli, predbehli nás v inom

Českí filmári vedia, kde hľadať hrdinov.

Neprehliadnite tiež

Módu na Brit Awards ovládla stávka na istotu, hviezdy zabudli experimentovať

Speváčky, hudobníčky a modelky sa na odovzdávaní cien najlepšej britskej hudby odeli najmä do tmavších farieb.

Modelka visela z mrakodrapu bez istenia, skončila na polícii

Ruská hviezda z Instagramu Viki Odintcova v Dubaji predviedla extrémny kúsok pre efektné fotografie, argumentovala tým, že chcela poukázať na zlú zabezpečenosť budovy.

Závan jari na tanieri: Pečené kozľa s brusnicami

S blížiacou sa jarou sú stále aktuálnejšie recepty z kozľaciny a jahňaciny.

Aj bez končatín dokážu veľa. Tieto tri ženy inšpirujú svet svojou húževnatosťou

Osud sa s Bethany Hamilton, Aimee Mullins a Jessicou Cox nemaznal.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop