
ežu čerstvú chuť.
Ak ste svoju kuchyňu vyzbrojili rýchlopečúcou rúrou, snažte sa využívať všetky jej funkcie na to, aby ste ušetrili svoj čas. Nemusíte sa báť, že sa rýchla príprave negatívne odrazí na chuti. Práve naopak – jedlo bude chutnejšie a zachová si viac vitamínov.
Bravčovú krkovičku alebo pliecko chvíľu marinujte v kvalitnej svetlej sójovej omáčke, aby mäso skrehlo a získalo slanú chuť. Zoženiete ju v ázijských predajniach alebo na internete. Rozhodne chutí inak ako tie, ktoré kúpite v supermarkete a jej cena vás príjemne prekvapí. Investícia do netradičných surovín neznamená výdavky navyše – práve naopak, neraz ušetríte.
Pripravené mäso obviažte niťou aby držalo svoj tvar, umiestnite ho na nízky rošt a potrite z každej strany kremžskou horčicou. Kyseliny ktoré obsahuje rozrušia povrch mäsa a zrýchlia úpravu. Viac korenín nepotrebujete – nekombinujte to so žiadnou soľou, čiernym korením, paprikou alebo čímsi podobným. Nechajte vyniknúť jemnú chuť mäsa, ktorá je pri tejto úprave dôležitá.
Vložte rošt do rúry a zvoľte režim pre rýchlu úpravu bravčového mäsa. V režime automatického varenia sa skrýva pod predvoľbou 6 a pri kilograme čistej hmotnosti vám to zaberie necelých 30 minút. Pri pečení sa použije halogénové infračervené teplo a sálavé teplo zo špirál, úpravu urýchlia mikrovlny. Medzičas využite na ďalšiu prípravu.
Vysypte mrazený hrášok do vhodnej nádoby a pripravte si dve hlávky šalátu, ktoré očistíte a rozdelíte na štvrtiny. Súčasne si pripravte niekoľko plátkov masla, aby stihli zmäknúť ešte pred servírovaním.
Hrášok podlejte dvoma lyžicami vody, prikryte nádobu a zvoľte režim pre automatické varenie zeleniny, ktorý sa skrýva pod predvoľbou číslo 10. Pri 350 gramoch bude úprava trvať štyri a pol minúty. Možno vás prekvapilo že na mrazenú zeleninu použijete režim pre zeleninu čerstvú. Hrášok je dosť jemný na to, aby vyžadoval intenzívnejšiu úpravu, ako napríklad mrkva. Kratší čas s menším výkonom je pre neho ideálny.

Minútu pred dokončením rúru otvorte a pod kryt pridajte na hrášok šalát. Minútovým parením sa uvoľní jeho sladká chuť, krásne sa vyfarbí a zostane stále skvele chrumkavý.
Na horúcu zeleninu položte plátky masla a môžete podávať. Sladká jemná zelenina skvele doplní horčicou navinulé mäso a vy máte prichystaný obed, ktorý nie je všedný a nezaťaží váš žalúdok bremenom, ktoré vás bude ťahať na sedačku za odpoludňajším spánkom.
Autor: mg