
Použite rozmrazovací režim mikrovlnky na to, aby ste zmrazené kuracie alebo morčacie mäso pripravili na spracovanie. Ideálne je nakrájať si ho pred zmrazením na medailónky, nie je to však nevyhnutné. Ak však kupujete vždy celú morku a porciujete si ju sami, myslite už pri mrazení na to, ako ušetriť čas pri varení. Pri 4 bežných porciách mikrovlnke zaberie rozmrazenie mäsa približne 3 minúty času, ktoré využijete na prípravu ostatných surovín.
Šampióny očistite a nakrájajte na polovice, syr nakrájajte na tenké plátky ktoré nestečú z ihly, nezabudnite na slaninu a cibuľu po ošúpaní nakrájajte na štvrtiny, ktoré rozdelíte na plátky. Zostanú na ihle a nebudú odpadávať dole, ako keď krájate tradičné kolieska. Cibuľu jemne osoľte, na mäso si pripravte na ochutenie ešte kari korenie. Ideálna je žltá jemnejšia zmes, aby ste neprehlušili jemnú chuť surovín.

Kým budete na špajdle napichovať suroviny v poradí šampión – slanina – mäso – syr – cibuľa, aktivujte gril, aby sa jeho výhrevné teleso predhrialo. Potrite teflónový tanier jemnou vrstvou oleja, uložte naň hotové ihly (vojde vám tam 5 stredne veľkých kúskov) a navoľte režim kombinovanej úpravy. Voľte funkciu gril doplnenú o 300W výkonu mikrovlny. Na prípravu vložených 5 kusov vám vystačí 6 a pol minúty času, viac nedávajte - mäso je ideálne pripravené a šampióny by príliš zoschli.

Rovnakým postupom spracujte druhú polovicu surovín a môžete sa prichystať na servírovanie. Pri ľahkej večeri môžete použiť chlieb a čierne olivy, pre obedné menu radšej pripravte zemiaky. Pri úprave v šupke ich stačí prepichnúť, položiť na tanier a pri 850 wattovom výkone mikrovĺn ich pripravíte v priebehu niekoľkých minút.
Autor: mg