SME
Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Raňajkové hawaiské sendviče

Ak máte chuť na netradičné a skvele vyzerajúce raňajky, s grilom a niekoľkými surovinami v chladničke to hravo zvládnete. Výhodou hawaiských senvičov je, že ich ocenia i deti a svojou netradičnosťou dodajú ránu exotickú atmosféru.

Ak máte chuť na netradičné a fantasticky vyzerajúce raňajky, s grilom a niekoľkými surovinami v chladničke to hravo zvládnete. Výhodou hawaiských senvičov je, že ich ocenia i deti a svojou netradičnosťou dodajú ránu exotickú atmosféru.

Čerstvý ananás je vždy chutnejší ako ten, na ktorý ste zvyknutí z konzervy. Zrelý a použiteľný plod rozoznáte jednoducho. Listy musia byť svieže, zrezaný spodok musí byť zdravý a bezchybný, na dotyk má byť tvrdý. Atraktívna farba nie je príliš rozhodujúca, pretože krásne vyfarbené plody sú väčšinou prezreté a začínajú hniť. Voľte čiastočne zrelý plod, ktorý sa z polovice začal vyfarbovať. Ak nemáte na výber, kúpte nezrelý plod a nechajte ho doma jeden či dva dni dozrieť v papierovom vrecku, do ktorého ste pridali niekoľko jabĺk.

Skryť Vypnúť reklamu

Nezaobídete sa ani bez bieleho toustového chleba, ktorého veľkosť by mala byť zodpovedajúca priemeru ananásu, syru krájaného na plátky (ideálny je ementál), šunky a niekoľkých rezov chutnej aromatickej slaniny, ktorá dodá jemnému sendviču šmak.

Gril si vopred predhrejte, aby sa špirála zohriala na svoju pracovnú teplotu. Postačia 4 minúty. Zatiaľ si na kovový rošt na plátok chleba navrstvite plátok šunky, ananásový rez, syr, slaninu a opäť šunku. Vložte na rošte pod gril a nechajte 5 minút opekať. Kovový rošt zaistí aby chlieb na rubovej strane nezvlhol a optimálny čas úpravy zistíte podľa toho že sa slanina opiekla, ananás sa prehrial a chlieb získal chrumkavú čerstvosť. V druhej fáze vložte pod gril iba chlieb ktorý rovnakým spôsobom ugrilujete do chrumkava.

Skryť Vypnúť reklamu

Nikdy naukladajte sendviče na tanier, držte ich na rošte a kompletujte ich až pred servírovaním. Horúca para by chrumkavý chlieb premenila na nepoznanie. Jemnú chuť je možné zvýrazniť niekoľkými kvapkami tabasca, pri podávaní skvele využijete listový šalát.

TIP: Ideálne je, ak k netradičným raňajkám naservírujete aj chutný nápoj. Ak si nájdete 5 minút času na prípravu, môžete vyrobiť skvelý avokádový kokteil. Očistené avokádo nakrájate na kocky a spolu s dvoma lyžicami cukru vložíte do nádoby pre spracovanie ponorným mixérom. Zalejete litrom mlieka a šľaháte až dovtedy, kým sa nevytvorí homogénny penou nadľahčený nápoj. Jemná chuť skvele doplní sendviče a dodá vám dostatok energie na štart úspešného dňa.

... a o riad sa nestarajte, nechajte to na automatickú umývačku ...

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 36 856
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 559
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 763
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 475
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 992
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 364
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 004
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 657
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 636
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 570
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Záchranár Peter Vizvary z galantskej nemocnice, ktorého na ARO doviezli na Silvestra po tom, ako sa pri práci sám nakazil koronavírusom.

Pocit dusenia mám stále v sebe, vraví pacient pripojený na kyslík.

14 h
Monika Jankovská odchádza z výsluchu na NAKA v Nitre.

S vyšetrovateľmi začala spolupracovať koncom októbra.

12 h
Mobilné odberové miesto v budove ružinovskej Polikliniky.

V pondelok sa začalo na Slovensku celoplošné skríningové testovanie, ktoré potrvá do 27. januára.

21. jan

Neprehliadnite tiež

Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

19 h
Tartaletky s bielou čokoládou

Recepty na rezy, torty aj cheesecake.

22. jan

Existuje správny počet detí v rodine?

14. okt