
Ak máte chuť na netradičné a fantasticky vyzerajúce raňajky, s grilom a niekoľkými surovinami v chladničke to hravo zvládnete. Výhodou hawaiských senvičov je, že ich ocenia i deti a svojou netradičnosťou dodajú ránu exotickú atmosféru.
Čerstvý ananás je vždy chutnejší ako ten, na ktorý ste zvyknutí z konzervy. Zrelý a použiteľný plod rozoznáte jednoducho. Listy musia byť svieže, zrezaný spodok musí byť zdravý a bezchybný, na dotyk má byť tvrdý. Atraktívna farba nie je príliš rozhodujúca, pretože krásne vyfarbené plody sú väčšinou prezreté a začínajú hniť. Voľte čiastočne zrelý plod, ktorý sa z polovice začal vyfarbovať. Ak nemáte na výber, kúpte nezrelý plod a nechajte ho doma jeden či dva dni dozrieť v papierovom vrecku, do ktorého ste pridali niekoľko jabĺk.
Nezaobídete sa ani bez bieleho toustového chleba, ktorého veľkosť by mala byť zodpovedajúca priemeru ananásu, syru krájaného na plátky (ideálny je ementál), šunky a niekoľkých rezov chutnej aromatickej slaniny, ktorá dodá jemnému sendviču šmak.

Gril si vopred predhrejte, aby sa špirála zohriala na svoju pracovnú teplotu. Postačia 4 minúty. Zatiaľ si na kovový rošt na plátok chleba navrstvite plátok šunky, ananásový rez, syr, slaninu a opäť šunku. Vložte na rošte pod gril a nechajte 5 minút opekať. Kovový rošt zaistí aby chlieb na rubovej strane nezvlhol a optimálny čas úpravy zistíte podľa toho že sa slanina opiekla, ananás sa prehrial a chlieb získal chrumkavú čerstvosť. V druhej fáze vložte pod gril iba chlieb ktorý rovnakým spôsobom ugrilujete do chrumkava.
Nikdy naukladajte sendviče na tanier, držte ich na rošte a kompletujte ich až pred servírovaním. Horúca para by chrumkavý chlieb premenila na nepoznanie. Jemnú chuť je možné zvýrazniť niekoľkými kvapkami tabasca, pri podávaní skvele využijete listový šalát.

TIP: Ideálne je, ak k netradičným raňajkám naservírujete aj chutný nápoj. Ak si nájdete 5 minút času na prípravu, môžete vyrobiť skvelý avokádový kokteil. Očistené avokádo nakrájate na kocky a spolu s dvoma lyžicami cukru vložíte do nádoby pre spracovanie ponorným mixérom. Zalejete litrom mlieka a šľaháte až dovtedy, kým sa nevytvorí homogénny penou nadľahčený nápoj. Jemná chuť skvele doplní sendviče a dodá vám dostatok energie na štart úspešného dňa.
... a o riad sa nestarajte, nechajte to na automatickú umývačku ...