Raňajkové hawaiské sendviče

Ak máte chuť na netradičné a skvele vyzerajúce raňajky, s grilom a niekoľkými surovinami v chladničke to hravo zvládnete. Výhodou hawaiských senvičov je, že ich ocenia i deti a svojou netradičnosťou dodajú ránu exotickú atmosféru.

Ak máte chuť na netradičné a fantasticky vyzerajúce raňajky, s grilom a niekoľkými surovinami v chladničke to hravo zvládnete. Výhodou hawaiských senvičov je, že ich ocenia i deti a svojou netradičnosťou dodajú ránu exotickú atmosféru.

Čerstvý ananás je vždy chutnejší ako ten, na ktorý ste zvyknutí z konzervy. Zrelý a použiteľný plod rozoznáte jednoducho. Listy musia byť svieže, zrezaný spodok musí byť zdravý a bezchybný, na dotyk má byť tvrdý. Atraktívna farba nie je príliš rozhodujúca, pretože krásne vyfarbené plody sú väčšinou prezreté a začínajú hniť. Voľte čiastočne zrelý plod, ktorý sa z polovice začal vyfarbovať. Ak nemáte na výber, kúpte nezrelý plod a nechajte ho doma jeden či dva dni dozrieť v papierovom vrecku, do ktorého ste pridali niekoľko jabĺk.

Článok pokračuje pod video reklamou

Nezaobídete sa ani bez bieleho toustového chleba, ktorého veľkosť by mala byť zodpovedajúca priemeru ananásu, syru krájaného na plátky (ideálny je ementál), šunky a niekoľkých rezov chutnej aromatickej slaniny, ktorá dodá jemnému sendviču šmak.

Gril si vopred predhrejte, aby sa špirála zohriala na svoju pracovnú teplotu. Postačia 4 minúty. Zatiaľ si na kovový rošt na plátok chleba navrstvite plátok šunky, ananásový rez, syr, slaninu a opäť šunku. Vložte na rošte pod gril a nechajte 5 minút opekať. Kovový rošt zaistí aby chlieb na rubovej strane nezvlhol a optimálny čas úpravy zistíte podľa toho že sa slanina opiekla, ananás sa prehrial a chlieb získal chrumkavú čerstvosť. V druhej fáze vložte pod gril iba chlieb ktorý rovnakým spôsobom ugrilujete do chrumkava.

Nikdy naukladajte sendviče na tanier, držte ich na rošte a kompletujte ich až pred servírovaním. Horúca para by chrumkavý chlieb premenila na nepoznanie. Jemnú chuť je možné zvýrazniť niekoľkými kvapkami tabasca, pri podávaní skvele využijete listový šalát.

TIP: Ideálne je, ak k netradičným raňajkám naservírujete aj chutný nápoj. Ak si nájdete 5 minút času na prípravu, môžete vyrobiť skvelý avokádový kokteil. Očistené avokádo nakrájate na kocky a spolu s dvoma lyžicami cukru vložíte do nádoby pre spracovanie ponorným mixérom. Zalejete litrom mlieka a šľaháte až dovtedy, kým sa nevytvorí homogénny penou nadľahčený nápoj. Jemná chuť skvele doplní sendviče a dodá vám dostatok energie na štart úspešného dňa.

... a o riad sa nestarajte, nechajte to na automatickú umývačku ...

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 19 971
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 114
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 11 997
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 822
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 446
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 956
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 581
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 584
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 462
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 213

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto bude udeľovať Ficove štátne vyznamenania

Nové štátne ceny chce udeľovať vláda.

Stĺpček Jakuba Fila

Vatry zvrchovanosti, Svätopluk. Prečo nie august 1968?

Že si komunisti nevšimli november ´89, sa stalo smutnosmiešnou glosou ich sveta.

KULTÚRA

Vraždu Kuciaka nemali chuť spracúvať. Ukázalo sa, že je čas

Joj chystá tretie pokračovanie seriálu Za sklom.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.