Suroviny pre 4 osoby
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
400 g očistenej tekvice
2 lyžice olivového oleja
2 štipky karí korenia
4 lyžice jablkového octu
600 ml hydinového vývaru z kocky
soľ a korenie tabasco (štipľavá čili omáčka)
100 g kreviet
pažítka na ozdobu
Cibuľu a cesnak očistíme a jemne nakrájame. Tekvicu nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olivový olej a opečieme na ňom cibuľu, cesnak a tekvicu. Pridáme karí a zalejeme octom a vývarom. Posolíme, pokoreníme a pridáme tabasco. Prikryté varíme pri miernej teplote asi 30 minút. Tekvicu v polievke dobre rozmixujeme a dochutíme. Polievkou naplníme malé šálky a na vrch dáme lyžicu kreviet. Podávame ozdobené pažítkou.
Autor: Slávka Petrášová