
Suroviny pre 4 osoby:
500 g tekvice
200 g celozrnných cestovín alebo špagiet
soľ
200 g cherry paradajok
1 lyžička francúzskej horčice
čerstvé mleté čierne korenie
2 lyžičky medu
4 lyžice balzamikového octu
4 lyžice olivového oleja
2 lyžice mandľových lupienkov
1 lyžica nakrájanej mladej cibuľky
Tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na jemné pásiky pomocou lúpacieho noža na zeleninu. Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody. Paradajky umyjeme, odstránime stopku a rozrežeme napoly. Z horčice, soli, korenia, balzamikového octu a oleja pripravíme marinádu. Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky. Cestoviny precedíme cez sitko, do ktorého sme predtým dali tekvicu. Obidvoje prudko ochladíme, dáme do misy a opatrne premiešame s marinádou. Servírujeme s polovičkami paradajok, mladou cibuľkou a mandľami.
Autor: Slávka Petrášová, SME ženy