Na palacinky:
1 malý pomaranč,
150 g hladkej múky,
3 vajcia,
1/2 lyžičky soli,
tymián,
5O g rozpusteného masla,
375 ml mlieka,
na vysmážanie olej.
Na náplň:
cibuľa,
250 g šampiňonov,
2 lyžice citrónovej šťavy,
500 g kuracieho mäsa,
2 lyžice oleja,
soľ a korenie,
200 g kyslej smotany.
Postup:
pomaranč umyjeme v horúcej vode a osušíme. Nastrúhame kôru, vytlačíme šťavu a odložíme nabok na prípravu náplne. Rozšľahanú múku, vajcia, pomarančovú kôru, soľ, tymián. Pridávame striedavo rozpustené maslo a mlieko až vznikne polotekuté cesto bez hrudiek. Prikryjeme ho a necháme 30 min.odpočinúť. Cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Šampiňóny zakvapkáme citrónom. Kuracie prsia nakrájame na prúžky. Rozohrejeme jednu lyžicu oleja a mäso na ňom opečieme. Osolíme ho, vyberieme z panvice a odložíme nabok. Zahrejeme zvyšok oleja a šampiňóny na ňom opečieme. Potom pridáme cibuľu. Nakoniec vmiešame kuracie mäso. (na náplň zmiešame pomarančovú šťavu s kyslou smotanou a trochu povaríme.Osolíme ju a podľa chuti okoreníme. Upečieme palacinky naplníme ich a podávame. Palacinkové cesto nespracovavame ihneď ale ho na 30 min. dáme odpočinúť, aby získalo ľahšiu a vzdušnú konzistenciu.