Vianočné rezy

Potrebujete:

6 vajec 
6 lyžíc práškového cukru 
1 vanilkový cukor 
2 lyžice vlažnej vody 
2 lyžice kakaa 
3 lyžice pomletých orechov 
2 lyžice jemnej strúhanky 
1 lyžica hladkej múky

Náplň I. - orechová: 
140 g pomletých orechov 
80 g práškového cukru 
50 g masla 
1 dcl  mlieka

Náplň II. - punčová: 
3,5dcl  vody 
6 lyžíc kryštálového cukru 
1 lyžica džemu 
šťava z jedného citrónu 
2dcl rumu 
300 g detských piškót

Poleva: 
100 g masla
100 g práškového cukru
2 lyžice kakaa
2 lyžice mlieka
1 lyžica kukuričného škrobu

Postup

Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Behom šľahania postupne pridávame 2 lyžice vlažnej vody. Do takto pripravenej zmesi primiešame pomleté orechy, kakao, strúhanku, múku a tuhý sneh zo 6 bielkov. Vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme.Vychladnutý koláč potrieme na plechu orechovou náplňou a rozkrojíme po šírke na polovicu. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová náplň bola položená na náplni punčovej. Koláč prikryjeme papierom a zaťažíme doskou a závažím. Nakoniec polejeme kakaovou alebo čokoládovou polevou.

Príprava náplne I.
Orechy, cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom, vymiešame a necháme vychladnúť.

Príprava náplne II.
Vodu, kryštálový cukor, džem a citrónovu šťavu uvaríme, do vychladnutej zmesi vylejeme 0,2 l rumu a zamiešame. Detské piškóty rozdrtíme valčekom, vsypeme do pripraveného punču a všetko spolu zmiešame.

Príprava polevy:
Maslo zohrejem, pridáme kakao, cukor, mlieko a maizenu. Opät povaríme a vymiešame do hladka.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 423
  2. Rastie nám pokrivená generácia? 9 064
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 8 862
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 4 700
  5. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 958
  6. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 809
  7. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 1 694
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 674
  9. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 1 411
  10. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 1 375

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Šéf protikorupčného úradu Kovařík: O Ficovom hlase sme viedli polemiky

Policajti pri citlivých kauzách nemôžu zisťovať všetko, musia brať ohľad aj na česť politika, tvrdí Ficov šéf boja proti korupcii.

DOMOV

Zo Smeru odišiel celý regionálny klub, nechce povedať prečo

Sarosta obce Rišňovce sa sťažuje na ignoráciu zo strany vedenia Smeru.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.