SME

Paradajková polievka s opečeným toastovým chlebom s goudou

Máte radi paradajkovú polievku? Uvarte si ju podľa nášho receptu z magazínu SMEženy, ktorý vychádza každú sobotu ako príloha denníka SME


Suroviny pre 4 osoby

2 cibuľky (šalotky) 
1 strúčik cesnaku 
2 lyžice olivového oleja 
2 konzervy (850 ml) šúpaných paradajok celých alebo nasekaných 
soľ,
čierne korenie 
1-2 lyžičky cukru 
1 bobkový list 
4 krajčeky tmavého toastového chleba 
200 g nastrúhaného syra gouda (môže byť s rascou) 
200 ml smotany na šľahanie 
čerstvá alebo sušená bazalka

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibuľku a cesnak očistíme, nakrájame na jemno. Opražíme do sklovita na horúcom oleji. Pridáme paradajky z konzervy a všetko povaríme. Posolíme, okoreníme, pridáme cukor a bobkový list. Varíme približne 20 minút. Toastový chlieb opečieme a rozrežeme na trojuholníky. Pokryjeme goudou a grilujeme, až kým nie je syr roztopený. Paradajky rozmixujeme, chvíľu povaríme a prípadne ešte dochutíme. Smotanu vyšľaháme a krátko pred podávaním jemne zamiešame do polievky. Polievku s toastovými trojuholníkmi a bazalkou rozdelíme na taniere.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Slávka Petrášová

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 400
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 561
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 335
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 395
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 996
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 549
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 075
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu