Jablkové rezy - 'pité'

Potrebujete:

500 g polohrubej múky,
štipka soli,
prášok do pečiva,
2 vajcia,
250 g masla,
125 g práškového cukru,
citrónová kôra.

Plnka:
4-5 lyžíc mletých orechov alebo bielej strúhanky,
1 kg očistených, nahrubo postrúhaných jabĺk,
50 g hrozienok,
mletá škorica,
kryštálový a vanilínový cukor a práškový cukor na posýpku.

Postup:

Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a postrúhanú kôru z umytého citróna, premiešame, v strede zmesi urobíme nožom jamku a vyklopíme do nej 2 celé vajcia. Stuhnuté maslo postrúhame a najprv nožom, potom dlaňami rýchlo vypracujeme polotuhé cesto. Vyvaľkáme 2 bochníky, prikryjeme obrúskom a pripravíme plnku. Umyté jablká olúpeme a nahrubo postrúhame. Jeden väčší bochník cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a s pomocou valčeka preložíme na suchý plech. Cesto zarovnáme do krajov a posypeme pomletými orechmi, alebo bielou strúhankou, ktoré vsajú prebytočnú šťavu z jabĺk. Potom rozsypeme do rovnakej vrstvy postrúhané jablká, umyté hrozienka, poprášime mletou škoricou alebo škoricovým cukrom, vanilínovým a kryštálovým cukrom. Vyvaľkáme druhý bochník cesta vo veľkosti plechu a s pomocou valčeka cesto prenesieme na plech a ochutené jablká prikryjeme. Vrchné cesto miestami prepichneme vidličkou, aby pri pečení unikla para z jabĺk. Pečieme vo vopred vyhriatej horúcej rúre pri 200º C asi 30 minút. Upečené krájame na 5 x 5 cm štvorce. Vrch pocukrujeme.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  2. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  3. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  4. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  5. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  6. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  7. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  8. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  9. Kam do tepla v januári?
  10. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  3. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  4. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  5. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  6. Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností
  7. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  8. Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie
  9. Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán
  10. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy
  1. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 6 184
  2. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 4 918
  3. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 3 762
  4. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 3 603
  5. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali 3 080
  6. Kam do tepla v januári? 2 538
  7. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 2 302
  8. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 2 158
  9. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 1 408
  10. Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur 1 385

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Harabin má k prezidentskej petícii bližšie, ako priznáva

Harabin sa zneužitia svojich údajov nebojí.

DOMOV

Dobré ráno: Prečo na olympiádu nezobrali nikoho zo Slovanu

Kto sú najväčšie slovenské nádeje?

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na muffiny

Jednoduché, zdravé aj rafinované recepty na koláčiky v košíčku.

Cestovateľské trendy na rok 2018 podľa slovenských blogerov

Cestujú, píšu o tom a vedia, čo sa oplatí vidieť. Ktoré destinácie odporúčajú známi travel blogeri?

Život vyhral nad aplikáciou, ktorá mala fungovať ako antikoncepcia

Takmer 40 neželaných tehotenstiev ukázalo jej slabinu.

Sedem tehotenských mýtov a faktov

Gynekológ odpovedá na časté povery a presvedčenia, ktoré si ženy medzi sebou vymieňajú.

Stĺpček Osmelené

Bývam v hlavnom meste, ale láska to nie je

Bratislava je aj nie je moje mesto.