Potrebujete:
250 g polohrubej múky,
1 lyžička soli,
1 lyžička sušeného droždia,
1 lyžička kryštálového cukru,
1 vajce,
2 lyžice oleja, voda
Náplň:
4 cibule, 1
50 g údenej prerastenej slaniny,
100 g ančovičiek (alebo rybičiek v oleji),
mletá rasca, soľ, olivy, petržlenová vňať
Postup:
Preosiatu múku premiešame so soľou, pridáme droždie, cukor, rozšľahané vajce, olej a vodu podľa potreby. Zo surovín vymiešame polotuhé cesto a na teplom mieste necháme 15 minút kysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme, preložíme na vymastenú nádobu na pečenie, popicháme vidličkou a necháme chvíľu kysnúť. Na troche oleja opražíme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme na kolieska pokrájané cibule, jemne osolíme, posypeme rascou a premiešame. Cibuľu rozložíme na pripravené cesto, posypeme pokrájanými ančovičkami, pokrájanými olivami a vo vyhriatej rúre upečieme. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.