Potrebujete:
200 g cestovín Tagliatelle (široké talianske rezance),
soľ,
1 lyžička oleja,
2 lyžice olivového oleja,
1 lyžička masla,
2 cibule,
250 g čerstvých húb,
mleté čierne korenie,
1 lyžica hladkej múky,
2 dl mlieka,
2 žĺtky,
1 dl bieleho vína,
štipka šafranu
Postup:
Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody, scedíme a necháme na site odkvapkať. Na olivovom oleji a masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané čerstvé huby a za stáleho miešania opražíme. Pridáme hladkú múku, premiešame, zalejeme mliekom, vo víne rozšľahanými žĺtkami a za stáleho miešania povaríme. Teplotu znížime a necháme ešte 5 minút variť. Ochutíme mletým čiernym korením, šafranom a podávame s cestovinou.