Potrebujete:
400 g maďarskej salámy
16 väčších šampiónov
1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
1 lyžica oliv. olej
1 lyžica strúhanky
1 lyžica strúhaného syra
soľ, 1/2 lyžičky mletej papriky
zo salámy nakrájame 16 plátkov, zvyšok pokrájame na kocky,
šampióny vyutierame vlhkou papierovou utierkou. Nožičky vyrežeme, očistíme a najmno pokrájame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a takisto najemno posekáme. Petržlenovú vňať umyjeme pod studenou vodou, otrasieme z nej vodu, lístočky podtŕhame.
Rúru predhrejeme na 220 stupňou. Huby poukladáme do formy.
V panvici zohrejeme olej. dáme doň nožičky húb, cibuľu a cesnak a pražíme približne 5 minút. Pridáme pteržlenovú vňať a nakrájanú salámu a necháme vydusiť
Celé to zmiešame so strúhankou a syrom, ochutíme soľou a paprikou. touto zmesou naplníme šampióny. Dáme do rúry na 10 minút. Ak nechceme aby plnka príliš stmavla šampiony zľahka prikryjeme.