
Potrebujete:
700 g polohrubej múky,
30 g droždia,
200 ml mlieka,
dve lyžice cukru,
200 ml oleja,
jedno vajce,
tri žĺtky,
soľ,
200 g slivkového lekváru
Plnka:
500 g tvarohu, jedno vajce, jedno vrecúško škoricového cukru, 50 g práškového cukru, dve lyžice hrozienok namáčaných v rume
Postup:
Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažným mliekom rozmiešaným s cukrom a necháme vykysnúť. Potom pridáme olej, vajce, žĺtky, soľ, vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme ho utierkou a znovu necháme kysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a jedno preložíme do vymasteného plechu. Cesto potrieme lekvárom, tvarohovou plnkou a prikryjeme druhou polovičkou cesta. Vrch popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na menšie kocky.
Plnka: Tvaroh, vajce, škoricový a práškový cukor a hrozienka dobre vymiešame.
Autor: Zuzana