SME

Makovo-tvarohový koláč


Potrebujete:

125 g polohrubej múky,
pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,
jeden žĺtok,
75 g masla,
25 g práškového cukru,
jedno vrecúško vanilínového cukru

Maková plnka:
30 g hrozienok, dve lyžice rumu, 120 g zomletého maku, 60 g práškového cukru, jednu lyžičku mletej škorice, dve lyžice citrónovej šťavy, 50 ml mlieka, 30 g masla

Tvarohová plnka:
250 g mäkkého tvarohu, 60 g práškového cukru, dve vajcia, 50 g kyslej smotany, dve lyžice hrubej múky, jeden žĺtok

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Na dosku preosejeme múku, premiešame s kypriacim práškom, pridáme žĺtok, postrúhané maslo, práškový a vanilínový cukor a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na kruh, vložíme do tortovej formy a kraje vytlačíme do výšky tri centimetre. Potrieme makovou plnkou, potom tvarohovou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 70 minút. Po 30 minútach koláč potrieme žĺtkom rozšľahaným s jednou lyžicou vody.

SkryťVypnúť reklamu

Maková plnka: Hrozienka umyjeme v horúcej vode, necháme odkvapkať, polejeme rumom a desať minút necháme postáť. Do maku vmiešame cukor, škoricu, citrónovú šťavu, v mlieku rozpustené maslo a hrozienka.

Tvarohová plnka: Do tvarohu vmiešame cukor, žĺtky, smotanu a múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 079
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 504
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 256
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 474
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 460
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 186
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 687
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 505
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu