
Potrebujete:
šesť bielkov,
170 g práškového cukru,
60 g rozpusteného masla,
170 g hrubej múky,
jedna lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Krém:
0,4 l mlieka,
dve lyžice hrubej múky,
dva žĺtky,
80 g čokolády na varenie,
80 g práškového cukru,
150 g masla
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohladka. Potom do snehu striedavo vmiešame po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova. Cesto aj s papierom zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier, potrieme ju krémom, zvinieme, vrch rolády potrieme zvyšným krémom a vidličkou ozdobíme. Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.
Krém: V časti mlieka rozmiešame múku a žĺtky. Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varíme za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejeme mlieko rozmiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Do ešte teplej kaše pridáme vymiešané maslo a necháme vychladnúť.
Autor: kf