Aby sa sypké zemiaky nerozvarili pridajte k ním počas varenia trochu octu.
Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
Zabudli ste si doma klasický štetec na potieranie mäsa marmeládou ? Stačí ak zoberiete z byliniek a zviažete ich spolu s petržlenovou a zelerovou vňaťou do kytičky.
Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
Ak varíte cestoviny, potrite hranu pokrievky dookola maslom. Voda zaručene nevykypí.
Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Aby sa medzi potravinami nenasťahovali mravce, vložte medzi ne pokrájaný citrón.
Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak. Cibuľa pustí veľa šťavy a pokrm bude chutný a aromatický.
Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu. Zelenú petržlenovú vňať si zasa uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Ak potrebujete naliať horúcu tekutinu do pohárov, položte ich na mokrú utierku.
Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Ak dáme párky na 15 až 20 minút do horúcej vody a necháme ich odstáť, zatiaľ ich nevaríme tak nám neprasknú.
Červené víno uskladňujte vo fľašiach ležato pri teplote 10 až 15 ºC v pivnici alebo v špajzy, ak je pivnica veľmi studená.
Arašidy (búrske oriešky) dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť.
Autor: Internet