SME

Šepkár do kuchyne 1.

Ako znovu oživiť zvednutú petržlenovú vňať, ako bude mäso z hydiny šťavnatejšie, aby mala káva lahodnejšiu chuť a mnoho iných rád vám prinesie náš špekár do kuchyne


Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.

Viete, že: ... energiu vám dodá nápoj z rozmixovaným banánov, jahôd a medu ? .... zdravou pochúťkou je sušené ovocie ? Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta, obaľte ho v hladkej múke, potom uložte na cesto.

Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.

SkryťVypnúť reklamu

Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom

Ak vám drevné uhlie zhasína, posypte ho hŕstkou soli

Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.

Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou

Skôr než začnete mäso krájať, vždy si všimnite, ako smerujú vlákna. Krájajte ich naprieč, čím narušíte dlhé vlákna a mäso sa bude lepšie jesť

Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami

Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky

Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.

SkryťVypnúť reklamu

Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.

Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.

Ak chcete, aby zostal špenát zelený, musíte ho variť neprikrytý a tesne pre podávaním.

Bryndzové halušky budú pekné biele, ak postrúhané zemiaky zalejete horúcou vodou.

Aby sa zemiaky v šupe nerozvarili, pridáme do vody 1ČL soli

Autor: Internet

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  2. Ikonické hororové postavy, ktoré ťa budú strašiť tento Halloween
  3. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie
  4. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  5. Elektrifikujte svoj biznis! Ukážeme vám, ako na to
  6. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov
  7. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt
  8. Zážitkový víkend. Biela noc priniesla aj prémiovú pivnú zónu
  1. Kliešť môže prekvapiť kedykoľvek, ochorenie hrozí celoročne
  2. Ikonické hororové postavy, ktoré ťa budú strašiť tento Halloween
  3. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie
  4. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie
  5. Elektrifikujte svoj biznis! Ukážeme vám, ako na to
  6. Na ako dlho majú mladí Slováci nasporené peniaze?
  7. Ako zistíte, že máte v tele zápal
  8. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov
  1. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 8 437
  2. Bratislava sa rozlietala. Karibik aj Ázia sú ešte dostupnejšie 8 153
  3. Kto nás naozaj zadlžil a prečo Slovákom siahajú na výplaty? 6 055
  4. V ich džemoch je viac vitamínov ako v domácich 4 604
  5. Nivy Tower je medzi top 10 kancelárskymi budovami sveta 3 326
  6. Rekreačným poukazom viete zaplatiť aj kúpele pre starých rodičov 2 780
  7. Odchod detí je veľký zlom, sloboda je často len ilúzia 2 690
  8. Sladké bez kompromisov: Ako Schär mení svet bezlepkových dobrôt 2 439
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Zdravotní Klauni: Silný príbeh z psychiatrickej liečebne: O dievčati, ktoré si zvolilo radosť namiesto smútku
  2. Matúš Radusovsky: Bezpečnosť medu: Pravda o teple, kove a skladovaní
  3. Igor Múdry: Kyslá kapustička
  4. Matúš Radusovsky: Nie je med ako med: v rozmanitosti sa skrýva jeho sila
  5. Zdravotní Klauni: Zdravotná klaunka: Keď si nasadíme na tvár červený nos, pozeráme sa na svet inak
  6. Janka Bittó Cigániková: Klamstvá o interrupciách. Naleteli ste aj vy?
  7. Andrea Podešvová: Je nevera vždy zrada, alebo niekedy len volanie o pomoc?
  8. Tomáš Mikloško: 8 prekvapivých faktov o vzťahoch, ktoré zmenia váš pohľad na lásku
  1. Radoslav Záhumenský: Tento hrad je len hodinu od Bratislavy a patrí medzi najkrajšie zrúcaniny Slovenska! 🏰 16 661
  2. Anna Brawne: Martinka Vzácna, vašim jediným úspechom je, že tá kultúra napriek vám stále žije! 11 816
  3. Elena Antalová: Do Šaštína kolenačky, ale pohár vody Mikloškovi..? 8 889
  4. Ján Valchár: Ukrajinská vojna sa presunula na Sibír 8 157
  5. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec 6 650
  6. Ján Valchár: Fantastické správy z Ukrajiny (a Ruska, hahaha!) 4 882
  7. Ján Valchár: Nestačilo Stačilo a Konečná Konečnej (Grad pošól na***!) 4 217
  8. Radko Mačuha: Robert Fico sa stáva premiérom záhrobia. 4 012
  1. Věra Tepličková: Šťastný Deň starých rodičov
  2. Radko Mačuha: Ako som prestal byť rusofilom.
  3. Dušan Koniar: V piatok sa Fico opýtal, v nedeľu uplynú tri roky, čo odpoveď pozná
  4. Věra Tepličková: Náhoda je blbec alebo Z čista jasna, nikde nič, a tu zrazu... Hajnovič
  5. Roman Kebísek: Básnik Baudelaire Sabatierovej: Chcem sa vkradnúť k tvojim pokladom
  6. Dušan Koniar: Fico je hrdý ako sa hrbí
  7. Věra Tepličková: Spevy s/piatočné alebo Krásna, krásna, kde si sa ty pásla?
  8. Věra Tepličková: Kde zarába vlastná hlava, tam sa v teple dobre spáva
reklama
SkryťZatvoriť reklamu