Potrebujete:
6 žĺtkov
20 dkg práškového cukru
10 dkg masla
6 lyžíc mlieka
20 dkg mletého maku
trochu hrozienok
máličko sódy bikarbóny
sneh (veľmi tuhý) zo 6 bielkov
Postup:
Do Peny vymiešajte 6 žĺtkov, 20 dkg práškového cukru, 10 dkg masla. Do peny pridáme: 6 lyžíc mlieka, 20 dkg mletého maku trochu hrozienok, máličko sódy bikarbóny, sneh (veľmi tuhý) zo 6 bielkov. Tortovú formu dobre vymastiť a vysypať múkou. Piecť veľmi pomaly. Vychladnutú tortu prerezať, potrieť malinovou alebo ríbezľovou marmeládou. Vrch torty poliať dobrou čokoládovou polevou. Doporučujem nakrojiť tortu až na druhý deň. Každý rez na tanieriku ozdobiť šľahačkou.
Autor: Dáška & Myshoun