Potrebujete:
8 ks cestovín Lasagne (polotovar),
soľ,
200 g plátkov tuniaka,
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
1 lyžica masla,
2 lyžice hladkej múky,
100 g mäkkého syra,
mleté čierne korenie,
1 dl bieleho vína,
1 dl smotany,
200 g tvrdého syra,
1 lyžica pokrájaného kôpru
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a necháme na site odkvapkať. Na oleji a masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a krátko opražíme. Zalejeme vínom, smotanou, pridáme mäkký syr a za stáleho miešania uvaríme hladkú kašu. Ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, mletým čiernym korením a vmiešame kôpor. Jeden plátok lasagne uložíme na vymastený plech, naň uložíme polovicu plátkov tuniaka, zalejeme časťou kaše a zakryjeme plátkom lasagne. Pokračujeme, až kým neminieme všetky suroviny. Naplnené lasagne posypeme postrúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.