SME

Morčacie rezne v omáčke

Potrebujete:

4 morčacie rezne,
soľ, mleté čierne korenie,
hladká múka,
olej,
1 lyžička masla,
1 cibuľa,
100 g šampiňónov,
1 lyžica citrónovej šťavy,
1,5 dl bieleho vína,
1,5 dl smotany na varenie,
80 g postrúhaného syra Strachino alebo iného kyslastého syra,
na hrot noža postrúhaného muškátového orieška,
1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Morčacie rezne osolíme, okoreníme mletým korením a obalíme v hladkej múke. V rajnici zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme maslo a rezne na ňom opekáme asi 5 minút. Rezne vyberieme a uložíme na teplom mieste. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania opražíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, dolejeme vínom a krátko povaríme. V smotane rozmiešame 1 lyžičku hladkej múky, vylejeme na huby, primiešame postrúhaný syr a miešame, kým sa syr nerozpustí. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, vmiešame polovicu petržlenovej vňate a premiešame. Rezne rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 99 818
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 192
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 924
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 463
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 136
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 188
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 922
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 614
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu