Potrebujete:
4 morčacie rezne,
soľ, mleté čierne korenie,
hladká múka,
olej,
1 lyžička masla,
1 cibuľa,
100 g šampiňónov,
1 lyžica citrónovej šťavy,
1,5 dl bieleho vína,
1,5 dl smotany na varenie,
80 g postrúhaného syra Strachino alebo iného kyslastého syra,
na hrot noža postrúhaného muškátového orieška,
1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
Postup:
Morčacie rezne osolíme, okoreníme mletým korením a obalíme v hladkej múke. V rajnici zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme maslo a rezne na ňom opekáme asi 5 minút. Rezne vyberieme a uložíme na teplom mieste. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania opražíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, dolejeme vínom a krátko povaríme. V smotane rozmiešame 1 lyžičku hladkej múky, vylejeme na huby, primiešame postrúhaný syr a miešame, kým sa syr nerozpustí. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, vmiešame polovicu petržlenovej vňate a premiešame. Rezne rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.