Potrebujete:
6 plátkov lasagní (polotovar cestovina),
soľ,
250 g baklažánu,
250 g paradajok,
1 cibuľa,
mleté čierne korenie,
oregano,
olej,
200 g tvrdého syra Mozarella, alebo iný korenistejší tvrdý syr
Postup:
Lasagne uvaríme podľa návodu na obale a necháme na site odkvapkať. Baklažán pokrájame na plátky, osolíme a necháme postáť. Vyžmýkame, vložíme do rajnice s rozohriatým olejom a za stáleho miešania opečieme. Pridáme pokrájané paradajky, pokrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a oreganom a premiešame. Do vymastenej zapekacej nádoby striedavo uložíme uvarené lasagne, udusenú zeleninu a nakoniec posypeme postrúhaným syrom. Vo vyhriatej rúre zapečieme.
Autor: kf