Potrebujete:
150 g mrkvy,
250 g karfiolu,
1 cibuľa,
200 g hlávkovej kapusty,
50 g hrášku,
1 lyžica masla,
olej,
1 lyžica hladkej múky,
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok,
100 g teľacích párkov,
petržlenová vňať
Postup:
Očistenú mrkvu pokrájame na kocky, umytý karfiol rozoberieme na ružičky, očistenú cibuľu a kapustu pokrájame na rezance. Z masla, oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme 7 dl vody, premiešame a privedieme do varu. Do vriaceho základu vložíme pokrájanú zeleninu, hrášok, osolíme a varíme miernym varom takmer domäkka. Počas varenia občas premiešame. Do polievky pridáme pokrájané párky, ochutíme štipkou postrúhaného muškátového orieška, okoreníme mletým korením a uvaríme domäkka. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.