Potrebujete:
150 g ryže,
2 lyžice oleja,
1 cibuľa,
150 g mrkvy,
150 g čerstvých šampiňónov,
80 g čerstvého hrášku,
100 g póru,
2 dl zeleninového vývaru,
1 dl suchého bieleho vína,
soľ, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška, štipka sušenej bazalky
Postup:
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme na site odkvapkať. V hlbšej rajnici opražíme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a pokrájané šampiňóny. Podlejeme trochou zeleninového vývaru a krátko podusíme. Pridáme ryžu, hrášok, umytý pokrájaný pór, dolejeme vývar, víno, osolíme, okoreníme koreninami a dolejeme vriacou vodou asi 1 cm nad suroviny. Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Pred podávaním premiešame a môžeme posypať postrúhaným pikantnejším syrom.