SME
Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

Zeleninové rizoto

Potrebujete:

150 g ryže,
2 lyžice oleja,
1 cibuľa,
150 g mrkvy,
150 g čerstvých šampiňónov,
80 g čerstvého hrášku,
100 g póru,
2 dl zeleninového vývaru,
1 dl suchého bieleho vína,
soľ, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška, štipka sušenej bazalky

Postup:

Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme na site odkvapkať. V hlbšej rajnici opražíme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a pokrájané šampiňóny. Podlejeme trochou zeleninového vývaru a krátko podusíme. Pridáme ryžu, hrášok, umytý pokrájaný pór, dolejeme vývar, víno, osolíme, okoreníme koreninami a dolejeme vriacou vodou asi 1 cm nad suroviny. Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Pred podávaním premiešame a môžeme posypať postrúhaným pikantnejším syrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  3. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  4. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  5. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  7. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  8. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  10. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  1. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  2. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  3. Legislative intention - recodification of the corporate law
  4. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  5. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  6. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  7. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  8. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 20 779
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 491
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 413
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 866
  5. Po Slovensku na motorke 6 783
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 867
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 5 257
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 624
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 3 214
  10. Crème de la crème po slovensky 3 204
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pistáciové keksíky

Sú zelené, zdravé a chutné.


18. jún
Mária Vargová a Andrej Poracký

Násilné deti sú neraz samy obeťami.


18. jún

Sezóna jahôd je jedna z najchutnejších. Tu je niekoľko inšpirácií na víkendové pečenie.


17. jún
Čo sa deje s dieťaťom, keď má záchvat hnevu?

Intenzitu ovplyvňuje aj slovná zásoba.


17. jún