SME

Rezne na jogurte so zemiakovým šalátom

Potrebujete:

4 bravčové rezne z krkovičky,
2 dl červeného vína,
4 lyžice bieleho jogurtu,
4 strúčiky cesnaku,
soľ, mleté čierne korenie, korenie karí, korenie čili, majorán, oregano, sójovú omáčku, worcestrovú omáčku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakový šalát:
400 g v šupke uvarených zemiakov, 1 červenú papriku, 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule 150 prerastenej slaniny, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté biele korenie, pažítku, petržlenovú vňať, ocot.

Postup:

Rezne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme ich posypeme mletým čiernym korením a poukladáme ich do pekáča. Na každý rezeň prelisujeme jeden strúčik cesnaku a rovnomerne rozotrieme po rezni. Pokvapkáme sójovou a worcestrovou omáčkou, posypeme jemne korením karí, čili, oreganom, majoránom. Na každý plát mäsa dáme lyžicu jogurtu, ktorý rovnomerne po rezni rozotrieme. Podlejeme vínom a odložíme do chladničky na 4 hodiny. Pekáč s marinovaným mäsom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote asi 170 stupňov Celzia 20 až 30 minút.

SkryťVypnúť reklamu

V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky. Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou. Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla. Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený. Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 98 900
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 134
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 849
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 089
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 268
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 861
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 781
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu