Potrebujete:
1 králik
100 g masla
3 cibule
150 ml bujónu
150 ml suchého bieleho vína
4 lyžice horčice
100 ml kyslej smotany
1 viazanička petržlenovej vňate
hladká múka na obaľovanie
Postup:
Očisteného a umytého králika rozporcujeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na rozohriatom masle mierne opečieme. Pridáme na hrubšie koleska nakrájanú cibuľu a speníme. Bujón a biele víno zmiešame, prilejeme k mäsu, uvedieme do varu. Opatrne primiešame 4 lyžice horčice. Prikryjeme pokrievkou a varíme domäkka. Keď je mäso mäkké, podľa chuti okoreníme, pridáme smotanu a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou. Jednotlivé porcie prizdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.