Potrebujete:
600 g rybacieho filé
40 g masla
soľ
1 dcl kyslej smotany
1/2 citróna
1 žĺtok
40 g hladkej múky
40 g ementálu alebo iného tvrdého syra
na hrot noža červenej papriky
biele korenie
Postup:
Rybie filé pokrájame na štyri približne rovnako veľké kúsky. Posolíme ich, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme v chladničke 10 až 15 minút stáť. Potom filé poprášime múkou, v ktorej sme rozmiešali papriku a korenie. Na menšom pekáčiku rozohrejeme maslo, filé na ňom z jednej strany opečieme a pomocou lopatky obrátime. Opečenú stranu polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok, soľ a postrúhaný syr. Vo vopred zohriatej rúre pečieme filé 15 až 20 minút.