Potrebujete:
2 hrnčeky a 2/3 hladkej múky 1 hrnček a 2/3 práškového cukru 2 hrnčeky mlieka 2 vajcia 12 lyžíc oleja 3 lyžice slivkového lekváru 2 lyžice kakaa 1 čajová lyžička mletej škorice 1 vanilkový cukor 1 čajová lyžička sódy bikarbóny 1 prášok do pečiva trocha postrúhanej citrónovej kôry Podľa chuti: hrozienka, posekané orechy, kandizované ovocie
Postup:
Všetko zmiešať a vyliať na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upiecť. Najprv pečieme na vyššom stupni, potom postupne znižujeme. Rúru asi 15 minut vôbec neotvárajte. Keď už budete vidieť, že koláč je upečený, vypnite teplotu a pootvorte rúru, až po niekoľkých minútach koláč úplne vytiahnite. Keď je koláč studený môžete ho potrieť lekvárom a poliať čokoládovou polevou, alebo iba pocukrovať.
Autor: mp