Čas na ľahšie obedy a večere je definitívne tu. Odľahčený jedálniček pomôže nielen vášmu tráveniu, zelenina a ovocie vám dodajú energiu a možno sa vám podarí zhodiť aj nejaký ten kilogram do plaviek.
Príprava týchto receptov je jednoduchá a rýchla, všetky sú hotové od 10 do 25 minút. Ingrediencie sú vyrátané na dve porcie Stačí zmiešať spoločne všetky uvedené prísady. Predtým ich dôkladne umyte, očistite, ak treba, a nakrájajte na vami preferovaný tvar a veľkosť.
GRÉCKY ŠALÁT S ČIERNYMI OLIVAMI

POTREBUJEME PRE DOKONALÚ CHUŤ:
- 200 g balkánskeho syra (kocky)
- 2 paradajky
- 1 menšiu šalátovú uhorku
- 1 menšiu červenú cibuľu (nemusí byť)
- 2 hrste čiernych olív
- 2 PL červeného vínneho octu
- šťavu z polovice citróna
- korenie na grécky šalát
ŠALÁT S KUSKUSOM, BROKOLICOU, HRÁŠKOM A AVOKÁDOM

POTREBUJEME PRE DOKONALÚ CHUŤ:
- 1 hrnček uvareného kuskusu (podľa návodu stačí zaliať horúcou vodou a nechať 5 minút zmäknúť)
- 20 ružičiek brokolice uvarenej domäkka
- 1 zrelé avokádo
- 2 hrste čerstvého mladého hrášku
- šťavu z jednej limetky
- 1 KL karí korenia
Náš tip: Tento šalát v štýle Poké Bowl môžete variovať s rôznymi kombináciami svojej obľúbenej zeleniny. Ak chcete sýtejšiu verziu, pridajte opečené kúsky kuracieho mäsa.
ZELENÝ ŠALÁT S FETOU, RUKOLOU A ŠAMPIŇÓNMI

POTREBUJEME PRE DOKONALÚ CHUŤ:
- 2 hrste čerstvej rukoly
- 1 hrsť červenej hlávkovej kapusty
- 200 g rozdrobeného syra feta
- 200 g čerstvých šampiňónov upražených na masle
- 2 hrste vlašských orechov upražených na suchej panvici
- 1 – 2 PL olivového oleja
- šalátové korenie (podľa chuti)
FAREBNÝ ŠALÁT S JEDLÝMI KVETMI

POTREBUJEME PRE DOKONALÚ CHUŤ:
- 2 hrste čerstvého baby špenátu
- 12 kúskov červenej hlávkovej kapusty
- 10 červených cherry paradajok
- 10 žltých cherry paradajok
- 2 hrste jedlých kvetov (mix)
- 2 PL olivového oleja
- himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
LETNÝ ŠALÁT S BROSKYŇOU A BURRATOU

POTREBUJEME PRE DOKONALÚ CHUŤ:
- 200 g syra burrata (2 balenia)nakrájaného na plátky
- 2 hrste zeleného šalátu(napríklad mix rukoly a špenátu)
- 2 zrelé broskyne (upečené v rúre)
- 10 plátkov prosciutta
- 1 PL olivového oleja
- balzamikový ocot (podľa chuti)
- mleté čierne korenie