Na 10 porcií potrebujeme:
- 1 liter kokosového mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 12 g želatíny (vtedy je panna cotta krémová)
- alebo 15 g želatíny, ak nechcete krémový zákusok
- 20 g mangového pyré
- ovocie podľa chuti a stavu chladničky
Postup:
Želatínu namočíme na 10 minút do studenej vody. Mlieko, do ktorého pridáme cukor, zohrejeme. Keď vidíme, že začína vrieť, odstavíme ho. Potom ho necháme 2 minúty odstáť.
Želatínu poriadne vyžmýkame, aby z nej vyšla všetka voda. Potom ju dáme do mlieka a poriadne vymiešame a prepasírujeme cez sitko na čaj.
Potom nalejeme do pohárov a necháme v chladničke odstáť 3 hodiny. Z tohto množstva získate 10 porcií, 100 g na jeden pohár. Keď panna cottu vyberiete z chladničky, dajte na každú porciu mangové pyré a dozdobíte čučoriedkami či iným ovocím, podľa toho, čo máte radi a čo máte doma. Efektne pôsobí physalis.
