Kačka na pomarančoch
Ak pečiete kačku v celosti a máte radi sladšie chute, toto je ideálny tip na dokonalý chuťový zážitok. Nezabudnite kačku pri pečení obrátiť a pravidelne polievať. Pozrite si recept na kačku na pomarančoch
Kačacie prsia s dusenou kapustou a plnenou zemiakovou knedľou
Ste už unavení z "obyčajnej" knedle? Vyskúšajte ju naplniť. V našom recepte tvorí náplň cibuľa a slanina, ale nápadom a odvahe sa medze nekladú. Pozrite si recept na kačacie prsia s dusenou kapustou a plnenou zemiakovou knedľou
Pečená kačka s kapustou a zemiakovou knedľou
Pečenie kačky či husi sa začína deň pred samotným tepelným spracovaním. Mäso potrebuje opateru, za ktorú sa vám odmení výbornou chuťou. Pri pečení treba dať pozor, aby ste ju nevysušili. Ak nestíhate, kapustu uduste deň vopred, bude mať ešte lepšiu chuť. Pozrite si recept na pečenú kačku s kapustou a zemiakovou knedľou
Pečené kačacie stehná
Kuchár tento recept vylepšil tak, že kačacie stehná piekol spolu s jablkami a slivkami, čím mäso do seba natiahlo aj chute ovocia. Ako prílohu zvolil tradičnú červenú kapustu a šťúchané zemiaky. Pozrite si recept na pečené kačacie stehná
Pečená kačka s pomarančovou omáčkou
Trošku netradičný recept, keď sa pred samotným pečením kačka v celosti uvarí vo vývare. Následne treba byť pri porciovaní krehkého mäsa opatrní. Na pečenie už potom stačí len polhodinka a vývar rozhodne nevylievajte. Urobte z neho lahodnú omáčku. Pozrite si recept na pečenú kačku s pomarančovou omáčkou
Pečená kačica s červenou kapustou na karameli
Sto kuchárov, sto receptov na najlepšiu dusenú kapustu. V tomto prípade hrá hlavnú rolu karamel. Tip na prípravu dokonalého mäsa: upečte ho v masti, tento proces sa volá konfitovanie. Pozrite si recept na pečenú kačicu s červenou kapustou na karameli
Plnená kačica à la medveď
Ak vám pri varení chýbajú výzvy, určite vyskúšajte tento recept. Overíte si svoje vykosťovacie aj chirurgické zručnosti. Bokom nezostane ani dochucovanie, pretože súčasťou receptu je aj plnka. Pri slávnostnom stole potom budete právom prijímať komplimenty za úžasné jedlo. Pozrite si recept na plnenú kačicu à la medveď
Pečená kačica s červenou kapustou
Ďalší recept na špeciálne pripravovanú dusenú kapustu. Tú najprv sparíte v horúcej vode. Potom okrem karamelu vstupuje do hry aj opražená slanina a cibuľa. Sladkosť karamelu vyvažuje pár kvapiek octu. Pozrite si recept na pečenú kačicu s červenou kapustou
Pečená kačica s červenou kapustou na slaninke
Seriál o dusenej kapuste pokračuje verziou so strúhaným jablkom. Karamel nahradí kryštálový cukor. Tento spôsob prípravy kapusty sa rozhodol kuchár zahustiť múkou alebo solamylom. Mäso vylepšil o slaninu a červenou mletou paprikou. Tá patrí aj dovnútra kačky. Pozrite si recept na pečenú kačicu s červenou kapustou na slaninke
Kačacia pečeň na masle s jablkami
Vyhľadávanou a veľmi drahou surovinou je pečeň. Na prípravu kačacej či husacej existuje viacero spôsobov. Môžete ju pripraviť v celosti i nakrájanú na plátky. Veľmi dobre k nej pasuje ovocie. Okrem jabĺk vyskúšajte aj hrušky či slivky. Pozrite si recept na kačaciu pečeň na masle s jablkami