SME
Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Pečené kura s plnkou z krémového syra a paradajok

Nezvyčajná plnka s jednou krémovou chuťou.

(Zdroj: ADOBE STOCK)

suroviny na 4 porcie:

  • 1 kura

Plnka:

  • 2 lyžice masla + 2 lyžice na kura
  • 1 cibuľa
  • 100 g strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 balenie krémového syra
  • soľ, korenie

Omáčka:

  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup

  1. Na panvici rozpustíme maslo, prihodíme nasekanú cibuľu a smažíme za občasného miešania 5 minút. Potom odstavíme z ohňa, prisypeme strúhanku, prelisovaný cesnak, vajce a krémový syr.
  2. Dobre premiešame a potom pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky a petržlenovú vňatku. Osolíme, okoreníme a opäť zľahka premiešame.
  3. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov Celzia. Kura pripravíme na pečenie klasickým spôsobom.
  4. Prstami opatrne odtrhneme kožu na prsiach od krku a rozotrieme pod ňou plnku. Pozor, nenaplníme vak príliš, aby koža nepraskla.
  5. Ak nám ostane nejaká plnka, dáme ju do brušnej dutiny. Kura vložíme do pekáča a nakladieme kúsky masla.
  6. Pečieme 1 hodinu a 20 minút.
  7. Kura vyberieme a necháme 15 minút stáť. Pekáč postavíme na sporák na mierny plameň.
  8. Šťavu poprášime múkou, vyšľaháme metlou, prilejeme víno a povaríme asi 3 minúty.
  9. Plnku na prsiach odrežeme a podávame s bagetou alebo bielym chlebom a porciou kurčaťa, poliatou omáčkou.
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  2. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  3. Ako sa mení dynamika firiem?
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Po Slovensku na motorke
  2. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  3. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  4. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  6. Behind every successful business lies a set of skilled people
  7. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  8. Ako sa mení dynamika firiem?
  9. Hudbou proti holorubom.
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 20 329
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 564
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 487
  4. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 791
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 700
  6. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 050
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 314
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 341
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 602
  10. Slovensko v operácii Barbarossa 4 340
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner pred súdom v kauze Kuciak.

Prípad vraždy Jána a Martiny posúdi Najvyšší súd.


a 1 ďalší 11 h
Minister Mikulec a Robert Fico.

Minister vnútra má podporu vlády.


a 3 ďalší 3 h