SME
Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Kurací burger s avokádom, červenou cibuľou a modrým syrom

Burger nemusí byť len hovädzí.

(Zdroj: ADOBE STOCK)

Suroviny na 4 porcie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžica kečupu
  • šťava z 1 citróna
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 4 žemle či iné guľaté pečivo
  • 8 listov rôznych šalátov
  • 1 avokádo
  • 80 g syra s modrou plesňou (gorgonzola, niva)
  • soľ, korenie


Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky, cibuľu na menšie kúsky a spoločne nasekáme v mixéri nahrubo.
  2. Pridáme horčicu, 2 lyžice kyslej smotany, kečup a viac citrónovej šťavy. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. Navlhčíme si ruky a zo zmesi vytvoríme štyri burgery. Vložíme ich na hodinu do chladničky.
  4. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, v miske ich pokvapkáme citrónom a odstavíme mimo.
  5. Panvicu rozohrejeme a potrieme ju olejom. Burgery opečieme najmenej 5 minút z každej strany, aby na povrchu zozlatli.
  6. Rozohrejeme gril v rúre na najvyššiu teplotu.
  7. Žemľu rozkrojíme, spodnú časť potrieme kyslou smotanou, obložíme šalátovými listami. Na ne položíme burgery, nakrájané plátky avokáda, cibuľu a kúsky syru.
  8. Všetko presunieme na plech a vložíme na niekoľko minút pod gril, až sa syr rozpustí. Podávame priklopené druhou časťou žemle.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  2. Ako sa mení dynamika firiem?
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Po Slovensku na motorke
  2. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  3. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  4. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  6. Behind every successful business lies a set of skilled people
  7. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  8. Ako sa mení dynamika firiem?
  9. Hudbou proti holorubom.
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 20 375
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 574
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 503
  4. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 800
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 713
  6. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 7 981
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 314
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 353
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 600
  10. Slovensko v operácii Barbarossa 4 336
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner pred súdom v kauze Kuciak.

Prípad vraždy Jána a Martiny posúdi Najvyšší súd.


a 1 ďalší 11 h
Minister Mikulec a Robert Fico.

Minister vnútra má podporu vlády.


a 3 ďalší 3 h