Suroviny:
- 4 plátky chleba podľa chuti
- maslo
- dijonská horčica
- 4 plátky syra gouda
- hruška nakrájaná na plátky
- morčacia šunka
- poľníček, špenát alebo listový šalát
- Natrite každý krajec chleba z jednej strany maslom a z druhej strany horčicou.
- Prvý krajec natretého chleba položte maslom smerom dole, pridajte šunku, syr, hrušku a valeriánu. Postup opakujte so všetkými krajcami chleba. Posledný dajte maslom navrch.
- Rozohrejte grilovaciu panvicu na nízku teplotu. Dajte sendvič na panvicu, zaťažte niečím ťažkým (napr. druhou panvicou) a opekajte asi 4 - 5 minút. Potom sendvič otočte a opekajte ďalších 4-5 minút, resp. kým chlieb získa zlatohnedú farbu a syr sa rozteká.
- Sendviče môžete spraviť aj nižšie, len z dvoch krajcov chleba. Budete ich ľahšie konzumovať. Pred cestou ich nechajte trochu vychladnúť a zabaľte ich do alobalu alebo papierových obalov.
Autor: Lukáš Miklošovič